007-helg: MINITEMAT ÄR SLUT (OCH JAG MED)

Pust. Jag ska aldrig säga aldrig igen. Att se 23 bondfilmer efter varandra som några av mina filmbloggarkollegor gjort är nog inte min grej. Sju var alldeles…lagom.

Nu har jag tittar, fnulat, frustat, suckat, ååååå-at och ooooo-at och förundrats och nu kommer fyra små topplistor som en sammanfattning av 007-helgen.

Här är länkar till James Bond-sidorna hos Fripps filmrevyer, Flmr, Movies-Noir och Filmitch.

.

Min bästa Bondlåt:

3. Goldeneye – Tina Turner

2. For your eyes only – Sheena Easton

1. Skyfall – Adele

.

Min bästa Bondbrud:

3. Sophie Marceau – Världen räcker inte till

2. Izabella Scorupco – Goldeneye

1. Carey Lowell – License to kill

.

Min bästa James Bond:

3. Roger Moore – ja, faktiskt. Jag har alltid trott att jag gillade Sean Connery mer som Bond men nu vet jag att så inte är fallet. Roger Moore är hästlängder bättre.

2. Daniel Craig – Superkroppen som numera har ett ganska svart sinne vilket känns logiskt efter att ha jobbat med att döda folk sen sextiotalet. Toksnygg både i badbyxor och smoking.

1. Pierce Brosnan – Stil, klass och världsvana i en übermanlig hår-på-bröstet-förpackning.

Mina bästa Bondfilmer:

Min egen 007-lista går inte att göra rättvis om jag inte plockar in andra filmer än Fripps utvalda sju, det krävs helt enkelt fler än dom sju jag skrivit om denna helg.

Så här kommer den, Fiffis filmtajms lista på bästa bondfilmer genom tiderna, filmer som är alldeles toppen att se även om man inte är värsta James Bond-fantasten.

7. I hennes majestäts hemliga tjänst

6. Världen räcker inte till

5.  Licence to kill

4. Goldeneye

3. Ur dödlig synvinkel

2. Casino Royale

1. Skyfall

.

Nå, vad tycker du? Hur skulle DIN 007-lista se ut?

6 svar på ”007-helg: MINITEMAT ÄR SLUT (OCH JAG MED)”

 1. Kul minitema, även om jag inte haft riktigt lika mycket till input som övriga engagerade och inblandade 😉

  Jag har ju fortfarande inte sett Skyfall, men hade stora problem med Craig som ”nya” Bond i CR. Bästa Bond för min del är ändå Connery trots att hans filmer kanske inte alltid motstått tidens tand med värdighet. Men jag gör vågen för att Brosnan toppar din lista.

  Nu ser vi fram emot onsdagen, OMG vad spännande det kommer att bli!!!

  1. Sofia:
   Jag förstår dig. Jag satt ju själv framför datorn och läste killarnas bondblogginlägg men hade sällan nåt vettigt att tillföra diskussionen. 😉

   Det är lite härligt att du inte sett Skyfall än, att du har den kvar. Ser fram emot en redig analys av filmen på din blogg vad det lider – eller 22 bondfilmer till OCKSÅ kanske? 😉

   Onsdagen kommer bli faaaaaantastisk! 🙂

 2. Himla kul med ett litet minimarathon. Mycket trevligt initiativ.

  Lustigt sammanträffande att du skriver om Bond samma helg som Halo, och Danne, var på besök. Men på grund av allt för riklig mängd alkohol på fredagen var jag trött och dålig på att kommentera under lördagen. Vi inledde fredagskvällen med en rejäl Dry Martini vardera, och skålade för James, och ditt marathon också!.

  Goldeneye är en jättebra bondfilm och den slår sig in på min topp-10. Den har sina svaga sidor men jag gillar Brosnan helt ok.

  License to kill är jag kluven till. Den har en hel del bra saker, men om Roger Moore stod för actionkomedier med fokus på stunts, gadgets och fånerier, stod Timothy Dalton för en 80-tals actionkomedi med fokus på våld och en dåligt införd svärta, de blandar klämkäcka skämt med avgrundsdjupt mörker. Inte så älskvärt i mina ögon.

  Då är Brosnan/Craig varianten bättre med mer modern action och ett mer passande allvar (Brosnan på ytan, Craig på djupet).

  Connery/Lazenby står för den traditionella spion- och agentfilmen.

  Allt som allt en väldans kul genomgång och jag hoppas att du fick lite mer värde av att se filmerna i en klump, än vad bara sju slumpmässiga filmer givit…

  1. Henke:
   Vad härligt med en Dry Martini-skål från ett helt gäng Bond-kännare. Det är stort! 🙂

   Kul att du uppskattade minitemat. Det var kul att grotta ner sig lite lagom i franshisen, jag hade nog inte fixat att se alla filmerna på samma sätt som du, då hade jag nog ”gjort en Mads” med det temat – också 😉

   Tyckte du att det blev stressig läsning i och med att jag körde alla inläggen under väldigt kort tid?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.