10 CLOVERFIELD LANE

7 april, 2016

Det är alltid extra intressant att gå iväg till bion för att se en film jag aktivt försökt undvika all form av information om. Jag vill i och för sig alltid veta så lite som möjligt om filmer jag ska se men jag tycker det är extra spännande att veta noll.

Den här gången visste jag så nära noll att förväntningarna var på exakt rätt nivå och därför kändes det inte askul när biografpersonalen kom in och hälsade oss tre i salongen välkomna och sen avslutade med:
“…det är en spännande thriller ni ska få se och det är en REJÄL twist på slutet!

Jag ville strypa kärringen! TYST MÄ´REJ ville jag skrika! VAR BARA TYST! Fan alltså! Vet man om att det blir en twist på slutet tänker i alla fall inte jag på nåt annat än att försöka genomskåda denna. Hela tiden. Filmen igenom. APA!!

Jag har ingen lust att vara en kärring själv så därför tänker jag inte skriva mer om filmen än att John Goodman är med och har kanske aldrig varit bättre, Mary Elizabeth Winstead är precis samma skådespalrtyp som Brie Larson och i den här filmen är det alldeles perfekt och John Gallagher Jr ser ut som Jason Sudeikis med sitt hipsterskägg.

Det är väldigt sevärt det här, alltså VÄLDIGT, men precis som med Room så är det min innersta önskan att du inte ser trailers eller läser om filmen innan du ser den (det finns nämligen en kort och riktigt bra trailer men också en längre och fullständigt värdelös spoilertrailer).

Försök undvika titta på alternativa posters också om du kan och HEJ SF, PLOCKA BORT SPOILERPOSTERN FRÅN HEMSIDAN FÖR HELVETE!!! Vad tänker ni med?? Räcker det inte med att personalen säger för mycket?

{ 6 comments… read them below or add one }

Jojjenito april 7, 2016 kl. 11:13

Haha, kul läsning. Ja, inte att det var kul att SF-kvinnan snackade för mycket om filmen. Men kul att läsa om upplevelsen. 😉

Ja, SF:s poster är ju sämsta tänkbara. Idioter.

För övrigt var det ju egentligen inte nån twist i slutet, inte vad jag kallar twist i alla fall.

Jag älskade filmen och hamnar på samma betyg.

https://jojjenito.wordpress.com/2016/04/07/10-cloverfield-lane-2016/

Svara

Fiffi april 7, 2016 kl. 18:14

Jojjenito:
På biograferna använder dom (ju) den schyssta affischen (den som både du och jag har på våra inlägg). Men bokar man biljett på SF´s hemsida ser man spoilerplanschen. 🙁

Jag skulle nog ändå kalla slutet för en twist. Inte helt självklar. För dom flesta. 🙂

Svara

Torso april 7, 2016 kl. 12:00

Men åh! Jag har ju inte sett filmen än, så nu vill ju jag också strypa den där kärringen!

Svara

Fiffi april 7, 2016 kl. 18:15

Torso:
Strypa henne, eller mig som förde det vidare? 😉

Svara

Torso april 8, 2016 kl. 08:53

…eller båda två! 😉
Nejdå… Jag får be Men in Black göra en totalrensning i huvudet innan jag ser den. Kram!

Svara

Fiffi april 8, 2016 kl. 12:45

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: