A WALK AMONG THE TOMBSTONES

People are afraid of all the wrong things står det på affischen. YOU BET att du din postergrafiker och taglinepåhittare tycker att jag är rädd för helt fel saker men jag kan tala om för dig att jag är inte alls rädd för fel saker, jag är rädd för helt rätt saker, SÅDETSÅ!

Jag är rädd för att det inte står på IMDb hur stor budget den här filmen har.

Jag är rädd för att nån vill mörka budgeten och att denne någon med rätta har svårt att sova om nätterna.

Jag är rädd för att filmens förtexter är i ett typsnitt som arbetslösa som tvingades ta datakörkort 1996 tyckte var ”fränt”.

Jag är rädd för att Liam Neeson tackade ja till rollen som den nyktra alkoholiserade föredetta polisen Mike Scudder enbart för att han precis spelat exakt samma roll i Non-Stop och det var smooth att tjäna miljoner på att slippa utmana sig själv det allra minsta.

Jag är rädd för att Liam Neeson tackade ja till rollen som den nyktra alkoholiserade och hämndlystna föredetta polisen Mike Scudder enbart för att det var befriande att slippa den personliga vendettan han brottats med i Taken  och Taken 2.

Jag är rädd för att Liam Neeson tackade ja till rollen som den nyktra alkoholiserade och hämndlystna föredetta polisen Mike Scudder enbart för att Luc Besson – just då – inte skrivit klart manuset till Taken 3.

Jag är rädd för att jag inte vet exakt hur tung en brun lårlång mockajacka blir efter timmar i spöregn men Liam Neeson borde kunna svara på den frågan. Det regnar nämligen oavbrutet i den här filmen. OAVBRUTET. 114 minuter regnfilm.

Jag är rädd för att filmen har ett manus som är noll procent spännande och skulle jag rita en graf över punkterna trovärdighet, seriemördaraura, det-nyskapande-med-att-skriva-in-en-svart-tonåring-som-sidekick-till-en-trött-AA-polis samt Liam Neesons utstrålning så skulle samtliga hamna på minuskurva. Alltså under noll. Alltså så undermåligt att jag häpnar, att jag sitter i biosalongen och skakar på huvudet med hakan vid knäna, att jag utforskar närmsta nödutgång med blicken, att jag önskar att jag hade en tändare i fickan och en rökdetektor precis ovanför huvudet så jag kunde fippla igång brandlarmet och komma UT härifrån.

Jag är rädd för att det finns en anledning till att en film som varit på G i över tio år men inte blivit av och att anledningen stavas DEN KANSKE INTE SKULLE HA BLIVIT AV??? DEN KANSKE SKULLE HA LAGTS I MALPÅSE, INLÅST I ETT KASSASKÅP NEDSÄNKT I ETT TERRARIUM FULLT MED KUNGSKOBROR, INSPRÄNGT I HALLANDSÅSEN, ÖVERTÄCKT MED RHOCA-GIL OCH SEN STRÖSSLAD MED KLIPULVER??

#ruttenfilm

#undvik

#nejliamneesonärintecool

#nejdethadeintehjälptmedharrisonford

 

Jag såg den här filmen på Malmö Filmdagar tillsammans med ett gäng av filmbloggarkompisarna. Vi fick skriva på embargopapper att inte prata om/skriva om filmen förrän efter den haft premiär i USA. Det var både lätt och svårt. Lätt för att det var en rutten film i ett sammanhang där väldigt många filmer var bra, svårt för att jag var tvungen att hålla min Liam Neeson-tourettes i schack.

Vad tyckte dom andra om filmen, är dom nere i avloppet och gräver precis som jag? Klicka på namnen för att komma till recensionerna.

Jojjenito

Rörliga bilder och tryckta ord

Fripps filmrevyer

The Velvet Café

15 svar på ”A WALK AMONG THE TOMBSTONES”

 1. Värsta sågningen!
  Eller..VÄRSTA sågningen jag läst på veckor! Nej månader!
  Och sånt känns också alltid lite….uppfriskande!!! 🙂

   1. Ledsen att behöva göra dig besviken, kommer inte ens i närheten av din mecha-motorsåg. Men det är intressant, jag ger inte så särskilt mycket högre betyg än du men ändå är jag inte ens i närheten av att hata den lika mycket. Men visst är taglinen helt obegriplig! Vad vare sig Neeson eller brottsoffren eventuellt haft för rädslor innan filmen händelser är ju helt irrelevant för handlingen.

    1. Sofia:
     Du har helt rätt, jag HATAR den verkligen. En del filmer är så dåliga att man liksom skiter i vilket, bara raderar den från hjärnbarken och ger den en etta. Vad gäller den här filmen tycker jag den är så dålig att jag blir förbannad. Jag blir provocerad. Den är som American Burger är för Jojje 😉

 2. Den där taglinen är ju ändå lite fyndig, men just det där att filmen kommer tio år för sent gör att den missar målet totalt. Kanske skulle funkat bättre om den handlade om ebola istället för 9/11. Men då med terroristskräck istället för seriemördarskräck.

 3. Hmm, tror du missat poängen med filmen. Eller så förväntade du dig ännu en actionrökare 😉 Nej, men man kan inte alltid pricka rätt. Själv tyckte jag filmen var över förväntan och var inte som jag hade väntat mig. Det klart svagaste med filmen var dock sidekicken (pojken) som inte fyllde någon funktion och gärna hade fått strykas helt.

  En stark trea blev det från min sida.

  1. Movies-Noir:
   Jag förväntade mig ingenting av filmen, hade inte läst nåt om den, inte sett någon trailer så jag tror inte det går att skylla mitt betyg på det. 😉 Jag tror inte heller att jag missade poängen. Vissa filmer tycker man helt enkelt bara inte om och det här är en sån film för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.