ANT-MAN

Det känns som att det denna sommar gått inflation i tradiga filmtrailers. Varken Terminator Genisys, Mission Impossible: Rouge Nation eller Ant-Man har fått upp min puls högre än precis-innan-alarmet-ringer-kl-06.30, ändå går jag och ser filmerna. Såklart. Terminator G är avklarad, Tompa-filmen får vänta nån vecka till och Ant-Man bockades av igår kväll.

Paul Rudd spelar alltså Scott Lang, mannen som precis kommit ut ur fängelset och som på grund av ett nytt inbrott (som gick lite fel) kom över en dräkt som gör honom liten som en myra men ändå stark som värsta hulken. Michael Douglas är doktor Hank Pym, vetenskapsmannen som uppfunnit dräkten och hela grejen med att kunna krympa avståndet mellan atomer för att göra organismer mindre utan att för den skull paja nånting väsentligt.

Evangeline Lilly är doktorns dotter Hope och Corey Stoll är Darren Cross, snubben med brutal hybris som tagit över Pym Tech och som hittat på sin variant av liten-gubbe-i-dräk, fast såklart en bad-guy-sådant: Yellowjacket.

Det visar sig att en dålig trailer kan vara det bästa receptet för en bra filmupplevelse. Ant-Man var nämligen något så ovanligt som en rolig, egensinnig, småknasig, väldigt välspelad, alldeles precis lagom lång actionäventyrskomedi och jag tycker jättemycket om den! Att jag såg den i 2D i en fullsatt skrattande salong gjorde säkert sitt till men man ska inte förringa känslan man har under visningen oavsett om den är positiv eller negativ.

Sen hoppas jag att både Michael Peña och Bobby Cannavale någon gång ska få det stora genombrott dom förtjänar och bli lite mer ”household names”. Kanske kanske kan Ant-Man vara deras inträdesbiljett till ”vanliga biobesökares hjärtan”, Michael Peña borde i alla fall ha en rimlig chans, han är verkligen kalasbra här.

Summa summarum, Ant-Man är sommarens hittills charmigaste blockbuster! Så strunta i trailern, gå och se den bara!

11 svar på ”ANT-MAN”

 1. Har sett trailerna du nämner och har inte reagerat nämnvärt vare sig åt ett positivt eller negativt håll. Vissa filmer vet jag att jag ska se (nästan) oavsett vad Antman är en av dem. Skummade bara din text och ser att du är nöjd – kul. Paul Rudd och Corey Stoll är två skådisar jag gillar och filmen blir nog av under nästa vecka.

  1. filmitch:
   Jag tänker att en trailer som inte gör en sugen på att se filmen är tämligen misslyckad.
   Ska bli kul att läsa dina tankar sen 🙂

   1. Nu är den som synes sedd och jag blev också underhållen, om än inte i riktigt lika hög utsträckning som du (om man nu ska gå efter betyget). Och absolut, även om jag gnäller över jämlikhetsbiten var Michael Pena jättebra i sin roll. Gillade segmenten som ”återberättade” hans små berättelser

    1. Sofia:
     Jamenvisst, återberättarscenerna var snyggt gjorda och jag tycker det funkade minst lika bra andra gången. Fast två gånger var nog lagom 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.