LUCKA #5: ARTHUR OCH JULKLAPPSRUSHEN

5 december, 2016

Alla barn förtjänar en julklapp, eller hur? Och om Tomten missar EN enda av alla dessa miljoner barn, spelar det nån roll? Klart som tusan det gör! Det tycker i alla fall Tomtens som Arthur (även om Tomten själv skiter i vilket) och här är filmen om hur Arthur löste detta problem.

Det sparas inte på krutet här, herregud nej. Det händer så mycket i varenda bildruta att var man inte trött i ögonen innan så är man det efteråt – dock så satt åtminstone jag på soffkanten med ett leende på läpparna för det här var en åktur jag kommer vilja göra igen många jular framöver.

Det är tecknad action när det är som bäst och filmen innehåller precis ALLT som en julfilm av detta slaget ska göra. Tomtar, nissar, snö, julpynt, renar, väl inslagna paket PLUS extra allt i form av mysighet, finurlighet, fnissighet och spänning.

James McAvoy gör rösten till Arthur och han gör det alldeles perfekt precis som Hugh Laurie som Steve, Bill Nighy som gammeltomten, Jim Broadbent som Tomten och Imelda Staunton som fru Tomte, aka Margaret.

Det här är den näst bäst tecknade julfilmen jag sett, enbart slagen av De fem legenderna. Att börja en julaftonsmorgon med en film som denna, alltså det kan inte bli annat än en energifull och härlig jul då.

Mitt betyg på filmen:

Mängd julkänsla i kroppen under tittningen:

 

 

 

.

.

{ 4 comments… read them below or add one }

Steffo december 5, 2016 kl. 09:05

Prick!!
En av de riktiga höjdarna i modern filmjul! Numera stadig på Flmrs julfilmslista sen ett par år tillbaka. 🙂

Svara

Fiffi december 5, 2016 kl. 10:42

Steffo:
Jamen, en himla härlig julfilm är det! 🙂

Svara

Sofia december 5, 2016 kl. 17:02

Tips taget! Ingen långfilm, men Prep Landing är också väldigt härlig. Om vi nu skackar animerad julfilm.

Svara

Fiffi december 6, 2016 kl. 10:03

Sofia:
Tips taget här med! Tack! 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: