BRIGSBY BEAR

21 november, 2017

Det är inte hur man har det utan hur man tar det. Man skulle kunna säga att den här filmen handlar exakt om det. Beroende på hur man väljer att tänka så kan riktiga hemskheter förvandlas till något annat. Alltså, Brigsby Bear är en sån jävla snällisfilm och det finns ingenting – I.N.G.E.N.T.I.N.G – jag kan eller vill berätta om handlingen.

Jag såg den själv helt ospoilad på Stockholms filmfestival och jag kan lova att jag hade inte gillat filmen lika mycket om jag vetat vad den handlade om. Det kan vara en förbannelse för vissa filmer men också en sån otrolig ynnest om man nu – som jag – visste nada.

Det här är en film för alla som behöver en energiboost i form av en feel-good-rulle. Det här är en film för alla som älskar Star Wars och som vill se Mark Hamill i en riktigt skön roll. Det här är en film för alla som vill se Greg Kinnear i skägg, för alla som har SNL-koll och gillar Kyle Mooney, det här är en film för alla som har en förkärlek för quirky indiefilmer och för alla som nånstans tror på att fabriksinställningen i oss människor inte är elaka.

Steffo och jag pratar mer om den här filmen i avsnitt 115 av Snacka om film

 

 

 

{ 4 comments… read them below or add one }

Sofia november 21, 2017 kl. 09:46

Nä, ingen elak fabriksinställning. Korkad och egoistisk är en annan sak 🙂

Svara

Fiffi november 27, 2017 kl. 16:51

Sofia:
Och i den här filmen är dom inte det heller. Varken elaka, korkade eller egoistiska. Bara snälla 🙂

Svara

Henke november 21, 2017 kl. 17:24

Jag såg filmen senare under festivalen och gillade den mycket. Tyckte att det var skönt att manusförfattarna inte föll i fällan att göra huvudpersonen till åtlöje mer än som nu. Bra film helt enkelt. Min text kommer inom kort.

Svara

Fiffi november 27, 2017 kl. 16:52

Henke:
Ja eller hur. Skön “twist” bara det att nörden får vara nörd utan att bli mobbad. Det är man inte bortskämd med.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: