CUTIE AND THE BOXER

24 februari, 2014

Jag tror att alla som någon gång målat en tavla och ser trailern till Cutie and the Boxer kommer att vilja köpa världens största duk, massor med färg, simglasögon och boxarhandskar. Åtminstone är det vad jag ville göra och jag tror inte jag är så väldigt annorlunda mot många andra.

Cutie and the Boxer är den oscarsnominerade dokumentärfilmen om det äkta paret och tillika konstnärerna Ushio och Noriko Shinohara. Ushio är boxaren, den expressiva konstnären, den 80-åriga mannen som är tjugotvå år äldre än sin fru och som målar hårt och stort men även gör tokigt knasiga och jättefina konstverk och Noriko är den unga söta frun med flätor. Hennes konst består av större och mindre tuschteckningar föreställande henne och Ushio och deras liv tillsammans, teckningar som i filmen blir till liv i härliga  animeringar.

Alltså, det här är en helskön liten film om två helsköna speciella människor. Jag blir glad av filmen och jag får sån grym inspiration till att börja måla tavlor igen att jag funderar på att ta några dagars semester och faktiskt göra bara det. Måla alltså. Och kanske boxas.

Movies-Noir har också sett filmen.

{ 4 comments… read them below or add one }

Sofia februari 24, 2014 kl. 06:27

Låter som det blir en upptagen semester… 😉

Svara

Fiffi februari 24, 2014 kl. 08:51

Sofia:
Ska boxas lite 😉

Svara

Movies - Noir februari 24, 2014 kl. 12:45

Tyckte de var lite speciella, som alla konstnärer är förvisso. Tog ett tag innan jag började gilla dokumentären, men visst är det en mysig lite film 🙂

Svara

Fiffi februari 24, 2014 kl. 21:53

Movies-Noir:
Är alla konstnärer speciella? Jag har nog aldrig tänkt så. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: