DAGEN EFTER DENNA

27 oktober, 2016

Ett långt äktenskap, otrohet, sjuk förälder, spännande jobb, uppsägning, en nära och mycket yngre vän av motsatt kön, att äga en katt trots allergi,att bli morförälder…. den här filmen handlar egentligen om en hel MASSA saker men det enda som gnager i mig efteråt är att ”ingenting hände”. Men det är så det känns, det hände INGENTING i filmen annat än att Isabelle Hupperts rollfigur Nathalie  gick och gick och gick med sin lite stapplande gång och utsattes för diverse vedermödor utan att egentligen en enda gång bryta ihop.

Hon är urtypen av en ”doer”, en typ av kvinna jag normalt älskar men i en film som denna hade det behövts lite nerv, lite känslostormar, lite mer ”elände” (som om upprapningen av filmens handling inte på pappret redan är fullt med detta…)

Gillar man Isabelle Huppert är filmen sevärd trots alla sina svagheter. Gillar man inte henne, what´s there to see? Beats me.

Jag såg den här filmen på Malmö Filmdagar och det gjorde Henke och Jojje också. Deras recensioner läggs upp imorgon (fredag) och då går det att klicka på länkarna.

{ 2 comments… read them below or add one }

Henke oktober 28, 2016 kl. 08:15

Nej, det finns kanske inte så mycket mer att säga om denna film än att Isabelle Huppert är med och att hon levererar?

Gav den 2/5 jag också.

Svara

Fiffi oktober 29, 2016 kl. 08:36

Henke:
Konstigt egentligen att det inte finns mer att säga. Men så är det. 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: