NYTT TEMA PÅ TISDAGAR: DAVID WINGO

Det här är David Wingo. Vet du vem han är?

Jag ska erkänna att jag inte hade någon aning om vem han var förrän jag såg filmen Midnight Special och fastnade för filmens score på ett närmast osunt vis. Jag kunde helt enkelt inte sluta lyssna. Jag passade på att läsa på lite mer om kompositören och något kristallklart uppenbarade sig: jag har tyckt om musiken i ALLA filmer där han haft ett finger (eller två, eller hela näven) med i spelet OCH flera av dessa filmer är dessutom mina favoritfilmer-genom-alla-tider.

Han har komponerad musiken till alla Jeff Nichols filmer (Mud, Shotgun stories, Take Shelter, den kommande Loving – och Midnight Special såklart), han samarbetar ofta med regissören David Gordon Green och vilken film har HAN gjort? Jo, JOE! Favvisfilmen med har-aldrig-varit-bättre-än-här-Nicolas Cage. Och David Wingo gjorde musiken till Joe OCH han gjorde även musiken till Henry Hobsons skapelse, favvisfilmen med har-aldrig-varit-bättre-än-här-Arnold-Schwarzenegger: Maggie! Det är klart som korvspad att jag ser en röd tråd här. En redigt röd tråd!

David Gordon Greens Prince Avalanche har jag också sett men där charmades jag så pass lite av själva filmen att musiken kom alltför mycket i bakgrunden. Kanske skulle det bli skillnad vid en omtitt nu när jag vet vad jag ska lyssna efter men jag tänker inte chansa.

Men nu och ett antal tisdagar framöver kommer jag skriva om fler filmer där David Wingo ligger bakom det musikaliska och vad passar bättre än att starta temat med just Midnight Special? Kan vi enas om ett litet hurra nu? Det kan vi va? Hurra!!

1. Midnight Special (2016, regi: Jeff Nichols)
2. Our brand is crisis (2015, regi: David Gordon Green)
3. Gentlemen Broncos (2009, regi: Jared Hess)
4. Alex of Venice ( 2015, regi: Chris Messina)
5. Manglehorn (2014, regi: David Gordon Green)
6. Snow angels (2007, regi: David Gordon Green)
7. Undertow (2004, regi: David Gordon Green)
8. All the real girls (2003, regi: David Gordon Green)

 

 

2 svar på ”NYTT TEMA PÅ TISDAGAR: DAVID WINGO”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.