DEATH SENTENCE

10 maj, 2014

Regissören James Wan känns som en gammal god vän efter att nyligen ha sett Saw-filmerna (även om han bara regisserade ettan vilket i sin tur inte är så “bara”). Det var å andra sidan inte alltför länge sedan jag såg Insidious, Insidious 2 och The Conjuring. Han är en spännande regissör helt klart. Duktig. Effektiv. Smart.

När jag skulle göra min topplista för 2007 dök Death Sentence upp som en osedd film, kanske en joker, nåt jag missat och borde se innan listan gjordes klar. James Wan regisserade, filmen gjordes tre år efter Saw och det var en hämndrulle med Kevin Bacon i huvudrollen. Det kändes som det kunde bli ganska bra och det tycker jag det blev. Ganska bra.

Det här med föräldrar som försöker fungera/överleva när deras barn dött är en tacksam utgångspunkt i ett filmmanus. Det är lätt att känna igen sig och det är lätt att bli känslomässigt engagerad men precis som att jag ofta kan bli irriterad när det slängs in en gullig hund i manus (för att få ett åååååååååå från publiken) så kan jag reta mig på hur enkelt till synes väl fungerande fäder blir till mördarmaskiner på film. Allt som krävs är sorg, frustration och hämndbegär sen går reptilhjärnan i spinn som om det inte fanns en morgondag.

Death sentence har många svaga delar men filmens starkare scener gör att jag ser mellan fingrarna mer än jag kanske borde. Kevin Bacon är bra som pappan, sonen Lukas spelad av Jordan Garrett är suverän och Aisha Tyler som Detective Wallis skulle jag vilja ha som bästis.

Scenerna i parkeringshuset, den gråtande Lukas, familjen på vardagsrumsmattan och en ledsen pappa på sjukhuset har bitit sig fast men resten av filmen är ack så lökig tyvärr. Och Kelly Preston och John Goodman är dunderlökar i sammanhanget.

Sofia , Christian och Addepladde har också sett filmen.

{ 6 comments… read them below or add one }

Sofia maj 10, 2014 kl. 09:56

Hinner inte läsa just nu, men tack för ping!

Svara

Fiffi maj 10, 2014 kl. 15:57

Sofia:
🙂

Svara

filmitch maj 11, 2014 kl. 12:38

Ett bra tag sedan jag såg filmen men minns att första halvan var bra sedan ballade det ur men Bacon är alltid bra både på tallriken och på rutan 😉

Svara

Fiffi maj 11, 2014 kl. 14:40

filmitch:
Hahaha! Det har du rätt i 🙂

Svara

Sofia maj 11, 2014 kl. 14:11

Jag var ju inte riktgt lika förlåtande, varken mot filmen eller Kevin. Men snygga filmer, det gör han den där Wan…

Svara

Fiffi maj 11, 2014 kl. 14:40

Sofia:
Det gör han. Verkligen.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: