ESCAPE PLAN 2: HADES

17 september, 2018

Escape Plan (från 2013) var en riktigt bra actionstänkare. Den andades 80-tal på fler sätt än att det var Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger som teamade upp i huvudrollerna. Den hade charm. Den var snyggt gjord. Den var spännande. Den var – på alla plan – allt som Escape Plan 2 inte är.

Uppföljaren utstrålar en budget på två kronor och såldes den inte in med Stallones namn – och i viss mån Dave Bautistas –  skulle inte någon människa på jorden uppmärksamma den. Än mindre skriva om den. Det är rent utsagt bedrövligt – BEDRÖVLIGT – att det går att göra en film med 45 miljoner dollar i budget som är så genomusel som denna är. Det finns ingenting av värde i den här filmen. Stallone är i bild mindre än femton minuter av den 96 minuter långa speltiden, manuset är skrivet på insidan av en nedbiten lillfingernagel och att det pumpats in kinesiska pengar i filmen gör den inte bättre på en endaste fläck.

Jag tänker således inte ge den mer rampljus än den förtjänar, vilket är miiiiinimaaaaalt. Bedrövligt dåligt, helt enkelt.

{ 5 comments… read them below or add one }

Pappan september 17, 2018 kl. 18:15

Fast, 45 miljoner dollar kan den väl omöjligt kostat att göra? Det är en DTV-film som sällan, om ens någonsin har så höga budgets.

Svara

Fiffi september 17, 2018 kl. 19:32

Pappan:
Håller med, när man ser filmen känns det helt kockobananas att den skulle ha kostat SÅ mycket pengar. Men det är den summan som står på IMDb, även om det är en estimated summa 🙂
https://www.imdb.com/title/tt6513656/?ref_=nv_sr_1

Svara

Pappan september 17, 2018 kl. 21:19

Ok, det måste blivit fel någonstans. Wikipedia är ju inte så pålitligt heller men där står det att budgeten var 20 miljoner dollar, vilket låter mer troligt.

Såååå, du vet om att det kommer en trea med Stallone, va? Lite synd att han klämmer in den här skiten innan Creed 2 och Rambo V.

Svara

Fiffi september 17, 2018 kl. 21:42

Pappan:
Ja, jag vet. Tyvärr. Escape Plan 3: Devil´s station. 🙁
Även 20 miljoner dollar låter mycket för detta avskrap till film. Det är möjligt att dom där 45 milj är nåt slags hopkok av både tvåan och trean? Jag vet inte. Vet bara att det här är ohyggligt dåligt.

Svara

Pappan september 18, 2018 kl. 06:00

Det låter faktiskt vettigt, eftersom, om jag inte minns fel, man spelade in filmerna back-to-back.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: