Fredagsfemman #144

 

5. Have you met Ted?

Ja tänk för att jag har det. Nu. Sist av typ alla har How I met your mother-poletten trillat ner även hos mig och det är (ju) riktigt roligt!

.

.

.

.

4. Ex Machina-peppen

Inte förrän 20 mars har filmen premiär i Sverige men jag kan inte undgå att känna pepp redan nu. Domnhall Gleeson, Alicia Vikander och Oscar Isaac i en film skriven och regisserad av Alex Garland. Här kan du se trailern om du vill. Jag får bra vibrationer.

.

.

.

3. Dagen då den ständige positivisten surade ur

Det var förra fredagen den hände. Jag var på The Knifes avskedskonsert på Annexet. Tio minuter innan konserten skulle börja gled jag in i lokalen, fullt medveten om att jag skulle få stå långt bak eftersom konserten var utsåld sedan länge (trodde jag) och jag var så sen. Dröm om min förvåning när i stort sett hela golvytan var tom! Det var bara att gå hela vägen fram till scenen, hänga jackan på staketet och invänta konserten med ett av dom mest egna och spännande band som finns i Sverige. Eller fanns. Jag har lyssnat så mycket på Deep cuts och Silent shout att jag kan dom utan och innan, jag älskar dessa skivor! Jag borde kanske ha förstått att en avskedskonsert med The Knife inte är som en avskedskonsert skulle vara med alla andra band i världen – en kavalkad av låtar fansen ville höra. Istället blev den här konserten en kakafoni av oljud, av bröl, av ett basdunk som gjorde ont i kroppen även när jag efter halva konserten gav upp min kanonplats och ställde mig längst bak. När jag åkte hem var jag sur. Det här är den första konserten i mitt liv som jag känner mig rejält besviken på. Jag brukar kunna se något positivt i det mesta men den här gången var det svårt, ja nästintill omöjligt.

.

.

.

2. Interstellarpremiär

Christopher Nolans film Interstellar har varit en snackis ända sen en första synopsis nådde media. Jessica Chastain, Anne Hathaway och Matthew McConaughey i ett nästan tre timmar långt science fiction-drama av ”mannen som gjorde dom bra Batman-filmerna”. Det är klart att det är svårt att hålla förväntningarna på en rimlig nivå. Men ikväll är det dags, ikväll är det ÄNTLIGEN JÄVLARANAMMA dags!

.

.

.

1. Filmspanarna goes Stockholm Filmfestival

Imorgon blir det en heldag på Stockholms Filmfestival när filmspanargänget intar festivalbiograferna. Hela tre filmer kommer det bli med fikapaus och middag inplanerat i schemat och jag tror att morgondagens tredje film kommer bli något utöver det vanliga. Vilken film det är kommer synas på filmspanarbloggarna på onsdag. På med fotriktiga skor och ta med en uppblåsbar simring för rumpan (behövs då det är två filmer på Park) så ses vi imorgon alla filmspanare – och en del av er träffar jag redan ikväll! Hurra!

.

.

25 svar på ”Fredagsfemman #144”

 1. 5: Blir det mindre upprepande om man ser fler avsnitt? 😉
  3: Trist 🙁 Men då har du i alla fall hittat en ny lägstanivå på konserter 😉
  2: Sparar mig till nästa vecka. Men då får jag finsällskap hela vägen från Karlstad, så det är värt att vänta på!
  1: Ha så jäkla kul, allihopa. Min ande kommer att sväva över er 😉

  Trevlig festivalhelg!

 2. 5. ÄNTLIGEN!!
  3. Kan inte trösta dig där. Cashar istället rätt mycket in mina fördomar mot ”brötljuds-musik”… 😉
  2. Härligt! Jag och brorsan planerar in ett besök här också. (Inte idag dock)
  1. Hälsa The Gang!

  Ha nu en riktigt GO filmhelg! 🙂

  1. Steffo:
   5. Bättre sent än aldrig. Typ. 😉
   3. Haha, och jag som inte hade några fördomar alls. Förut. Nu skriver jag under på allt.
   2. Kul!!! Tror du den håller för hajpen?
   1. Jag ska hälsa allihop. Ha en trevlig helg du med 🙂

   1. Jag tror den håller för trycket om man tar den rakt upp och ned, med alla sinnen. De recensioner jag tjuvkikat på har såklart hemfallit åt att det måste analyseras och övertolkas och pekas på logiska flaws…vilket naturligtvis blir lite larvigt.
    Kanske mest hos ”proffstyckarna” dårå.

    Jag tror att den stora massan av filmälskare som går på känslor kommer att ta den till sig. 🙂

    1. Steffo:
     Jag har försökt hålla mig från alla typer av recensioner, så gått det går. Twitter är en spoilerförbannelse på det sättet, det går inte att värja sig om man inte väljer att radera appen tills filmen är sedd 😉

     Det ska bli intressant att se vad vi allihop tycker 😀

 3. 2. Jag är stört avis på att du ska se Interstellar i dag. Fyyyyyy!!! Jobbigt också att när vi ses i morgon så kommer du vara typ ”Interstellar-bakis” och veta allt jag inte vet. Har redan träffat en vän som sett den och jag vågade knappt se henne i ögonen, och bara ”tyst! säg inget!”.
  Men jag å andra sidan kommer ha varit i samma rum som Uma Thurman. *försökertröstamigsjälv*

  1. Cecilia:
   Jag lovar, jag ska inte spoila nånting imorgon, inte muntligt i alla fall. Däremot lär väl recensionen hamna här på bloggen imorrn så du får undvika att klicka in här. 🙂

 4. 4. PEPP!
  3. The Knife är riktigt bra och jag tror de var bra live tidigare. Nu klickade jag in och tittade på några klipp från senare konsterter och det verkar handla om nån sorts kaosversion av låtarna. Det lät inte bra.
  2. PEEEEP! Jag har lyckats undvika att läsa en enda rad om filmen. Vi ses snart.
  1. Mysigt.

 5. 4. Ex Machina – Och idag skulle den ha haft premiär men har försvunnit spårlöst från SF:s program. Tydligen har distributören Universal bestämt sig för att antingen inte visa den alls på bio eller, får vi hoppas, bara senarelägga premiären. Blir så irriterad. Det här har ju hänt förut. Galet. Undrar om det har att göra med att filmen hyllats på festivalen SXSW. Att man vill att den först ska ha premiär i USA så att buzzen ska växa innan den (förhoppningsvis) kommer till Sverige. Gaaaaaah.

  1. Jojjenito:
   Jag vet! Man blir ju GALEN! Vad är det här för OTYG av SF att plocka bort filmer hux flux hela tiden som fått ett premiärdatum spikat?

   1. Ja, nu ska vi nog skylla på Universal snarare än SF tror jag. Det som jag blir konfunderad över är hur det funkar med avtal och så. Först säger Universal att SF får, och ska, visa filmen och att den ska ha premiär 20 mars. Sen bara några dagar innan premiär säger Universal att ”nej, vi drar tillbaka den”. Inte mycket SF kan göra i det läget. Men känns som att de (SF) har ett ganska luddigt avtal om de aldrig riktigt kan lita på distributören. Och det är ju därför det inte är nån större idé att kolla på SF:s för att se när kommande filmer har premiär. Märkligt hur det funkar.

    1. Jojjenito:
     Du har rätt i vem som är ”syndabocken” men tyvärr för SF så är det mellan dom och oss som kundkontakten är, det är deras borttagningar av filmer man sett fram emot som syns och märks. Det borde finnas någon form av information på sf.se om när – och varför – filmer blir framflyttade, det vore schysst tycker jag.

   1. Daniel:
    Jag är jättesugen på att se den. På bio. Jag hoppas att den inte är borttagen från biorepertoaren för all framtid, känner mig lite trött på bra filmer som man blir snuvad på på bio. Snowpiercer till exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.