Fredagsfemman #172

5. Behövs det en remake på Poltergeist?

Oavsett svaret på frågan så har den nya filmen premiär idag. Och ja, för dom som undrar men inte vågar sen om den gamla, den håller helt okej fortfarande.

.

.

.

4. Maggie <3

Igår skrev jag om Maggie här på bloggen, zombiedramat med Arnold Schwarzenegger och Abigail Breslin. Den har biopremiär idag. Det gör mig lycklig. Jag hoppas att många går och ser den och att alla som ser den släpper tanken på att den har nåt med World War Z, George A. Romero-zombies eller skräckfilmer att göra. Det har den inte. Maggie är en film av en alldeles egen sort. Den utmanar både genren och oss tittare OCH den fick mig att falla helt pladask.

.

.

.

3. Tippa sommarens fotbolls-VM!

Mellan 6 juni och 5 juli är det fotbolls-VM i Kanada. Pia Sundhage och vårat svenska damlag har kvalificerat sig och nu är det bara upp till oss här hemma att heja fram dom till superframgångar. Nu har du dessutom chans att vinna en slant genom att tippa på samtliga matcher! VM-tipsens mästare, aka Flmr-Steffo, har skapat en plattform där man på ett enkelt och smidigt sätt kan vara med och leka. Eller tävla. Eller gissa. Eller gnugga geniknölarna, läsa på och tippa med hjärnan. Klicka här för att komma direkt till VM-tipset 2015! Om inte annat, var med och tippa för att försöka slå mig. Jag har ingen aning så jag intuitionstippar, sån är jag.

.

.

.

2. Looking

Jag såg båda säsongerna under ett och samma dygn, bara en sån sak! Looking är helt enkelt en TV-serie som är både lättsmält, mysig, beroendeframkallande och riktigt bra. Och Jonathan Groff skulle ha varit en PERFEKT Superman. Mycket bättre än Henry Cavill. Just sayin. (Och nej, jag har inte sett honom i Glee och nej, jag kommer inte göra det heller)

.

.

.

1. Eurovision Song Contest

2015 är året när Australien gör entré i den europeiska musiktävlingen (!) och kanske – troligen – kommer vinna hela tjottaballongen. Jag sitter givetvis klistrad framför TV:n. Det här är ju en av årets absoluta höjdpunkter i TV-sammanhang. Och heja Måns och den tecknade gubben. Såklart! Det får GÄRNA bli final i Tele2 Arena nästa år.

.

.

14 svar på ”Fredagsfemman #172”

 1. #5: Originalet håller förvånansvärt bra faktiskt! Men trailern till nya lovar också gott!

  #4: Bra där! Det krävs att man släpper allt det du nämner, för att se bakomverket. Genialt att lägga en sån story mot bakgrund av ett zombieoutbreak! Hoppas många ser..och uppskattar.

  #3: Wohoo! Tack för länken!

  #1: Klart man missar ESC det året Australien hoppar med och leker…typiskt! 🙁
  Men….man skojar inte bort en lördag när Marstrand kallar!

  Go helg! 🙂

  1. Steffo:
   5. Det gör den faktiskt. Lovar gott alltså. Nya trailern.

   4. Det verkar vara en aningen-eller-film i alla fall. Antingen är man supernöjd eller så sågar man den. Har inte läst (eller hört) någon som är mittemellan. Än. Toksågad i Den perfekta filmen-podden by the way. Jag förstår inte riktigt vad det är alla sågare _inte_ ser. Eller känner.

   3. 🙂

   1. Vad är väl en utflykt till västkusten jämfört med en schlagerbal på slottet, eller…ja…i soffan? 😉 Trevlig resa!

 2. 5. Älskade Poltergeist som liten, men vet inte om den vuxna jag vågar se, ha ha!

  4. Kul att du gillade, måste se!

  3 & 1: Zzzzz 😉

  2. Jaaa! Jonathan Groff… voff!

 3. Trevlig helg!

  5 inget för mig, men 4 ska ses. 3 ska absolut inte ses och 1 kommer inte ses i sin helhet, men jag kanske kastar ett öga på slutet av omröstningen om det skulle visa sig bli spännande. Hejja Måns!

   1. När San Marino gjorde sitt framträdande igår så framkallades liknande känslor som under dödsscenen på slagfältet i The Water Diviner. Men till Russell Crowes stora förtret verkar inte Turkiet vara med i årets ESC?

    1. Carl:
     Satt du i soffan och utstötte såna där plågade ångestläten, såna som aldrig tog slut? 😉

     (Och nix, ingen Turkiet i år vad jag har kunnat se.)

 4. 5 Kommer att se men visst känns den lite onödig
  4 hade tänkt att skippa men efter din o FLMR fina inlägg ger jag såklart Arnie en chans. St.Vincent var ju bra
  1 ja herregud San Marino – torsdagen var hemsk – vad är det med alla dessa ballader jag somnade men ikväll tittar jag så klart: Favoriter
  Sverige
  Belgien
  Storbritannien

  1. filmitch:
   4. Kul att du ger den en chans! Det är den väl värd 🙂
   1. San Marino….haha…HUR kunde den låten gå till final?
   Mina favvisar är Australien, Slovenien, Belgien och Sverige. Och Spaniens ballad är jättefin men jag tycker alltid det är trist om ballader vinner, undantaget förra året. Det ska bli en spännande kväll 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.