Fredagsfemman #175

5. Chris Pratt

Han är på god väg att bli en av dom verkligt stora, i alla fall om man räknar stort som ”huvudroller i blockbusters som drar in enorma stålars och som får det stora flertalet av allmänbildade människor att lägga namnet på minnet”. Är Chris Pratt 2010-talets svar på Harrison Ford? Jag blir än mer säker på svaret JA när jag läser att Pratt brukade samla på döda insekter. Och jag blir enormt glad när jag läser att Pratts (numera) fru Anna Faris OCKSÅ hade en insektssamling innan dom träffades. Så flyttade dom ihop och slog då även ihop sina samlingar till en stor. Snacka om att hitta sin pusselbit!

.

.

.

4. Hello Ladies

Jag har tittat osedvanligt mycket på TV-serier den senaste tiden och jag har sett en hel del som varit väldigt bra. Men det var länge sedan jag fastnade för en serie på samma sätt som jag gjorde med Hello Ladies. Jag såg alla avsnitten av första (och hittills enda) säsongen samma kväll/natt och dagen efter började jag om igen. Det här är en 4+++/5-serie och jag kan inte vänta på att det kommer en säsong 2. Jag tycker så VÄLDANS mycket om Stephen Merchant och hans charmiga, konstiga, lite jobbiga och pinsamma Stuart som inte vill något annat än att hitta en tjej. Fast inte en tjej i hans egen liga utan en modell eller skådespelerska – eller allra helst en kombo.

.

.

.

3. Heja Sverige!

Inatt spelar dom svenska fotbollstjejerna sin andra gruppmatch i VM, den mot USA. Kl 02.00 börjar matchen och alla ni som inte jobbar imorgon, ni har INGENTING att skylla på. Ställ väckarklockan på ringning inatt, ta på dig en gul tröja och heja fram ditt landslag till vinst. Vi är inte superbortskämda med att Sverige är med i fotbolls-VM. Det här är STORT alldeles oavsett kön på lagmedlemmarna!

.

.

.

2. Hello Ladies – The Movie

Ibland önskar jag att jag hade en kameraövervakad lägenhet. Då hade jag kunnat spola tillbaka bandet och sett GLÄDJEN hos mig själv när jag satt i soffan och var ledsen och tom i sinnet över att TV-serien Hello Ladies obönhörligen var slut och då plötsligt tokzappar mig genom HBO:s filmbibliotek och kommer till bokstaven H. Hello Ladies? The Movie??? Jag måste sett ut som en sjuk person. Jag känner det på mig. Frustade liksom, salivsmackade samtidigt som jag skrattade och blev lite fuktig om händerna. Vilken present jag fick såhär ett halvår till julafton.

.

.

.

1. Filmspanarträff

Det känns som vi kan bli många på morgondagens gemensamma film. Jurassic World är en film som lockar även dom som tror sig inte vara lockade. Personligen är jag jättepepp, jag ÄLSKAR trailern och det här är den av sommarens stora blockbusters som jag ser mest fram emot. Till och med mer än Mission Impossible 5. En hel del alltså! SÅ filmspaners, vi ses imorgon. Och vi slipper se filmen i 3D – bara en sån sak!

.

28 svar på ”Fredagsfemman #175”

 1. Go morrn!

  #5: Han ÄR nye Harrison! Punkt.

  #4: Vilken härlig tjomme! Och jobbig. På samma gång! Tack för tipset!!!

  #3: Precis! Det finns INGEN ursäkt!

  #2: Tack igen HBO!!!

  #1: Åhhh den är så härlig! En riktigt sommarblockbuster!!! Enjoy! 🙂

  Go helg!!!!!

 2. 5: En match made in heaven mao! Och jag tror likt Steffo att du har rätt i att Pratt är på gång, han har en skön stajl. Ska bli spännande att se när han får sin första rejäla roll.
  4: Say what?
  3: Låter som att det är bra med en film med fart i imorgon mao 😉
  2: Say what?
  1: Yay 😀

  Vi ses (alltid lika trevligt när man kan skriva så)

  1. Sofia:
   4 & 2: Du kanske ska ge serien och filmen en chans?
   3. Det ska nog inte vara några problem. Jag är van att sova lite 😉

   Ses imorrn! 🙂

 3. 5. Har kanske inte fallit för denne herres eventuella charm. men Never say never som en annan gubbe sa en gång…

  3. Kommer sova gott och lugnt inatt.

  1. Yay!! UNDERBART med ett filmval där någon i klubben faktiskt vill se filmen. BRA VAL säger jag. Ses imorgon, darling.

  1. Henke:
   5. Det kommer. Tror jag. 🙂
   1. Jag tror ALLA vill se filmen! Vilken träff det kan bli imorrn! Myset! Peppen! Vi ses! 🙂

 4. 1 Ser ut som att jag kanske möjligtvis hinner klämma filmen på tisdag men om jag hinner med ett inlägg till onsdagen är en annan sak. Önskar er alla en trevlig filmspanarträff 🙂 Trevlig helg.

  1. Filmitch:
   Hoppas du hinner se den snart oavsett. Det känns som en film man inte vill vänta med aaaaaalltför länge 🙂
   Trevlig helg!!

 5. 5. Han är väl alldeles för munter och sympatisk stil för att jämföras med Ford?

  3. Bättre tid förra matchen. Särskilt som man då orkade se första halvlek och sussade sött medan de tappade i andra.

  1. Alltid filmer som man annars inte hade sett, det är bra. Ses imorgon!

  1. 1. Alltid filmer som man annars inte hade sett? Så du menar att Filmspanarna ska vara en slags uppfostringsklubb? För mig låter det som en skitnödig, elitistisk och finkulturell-wannabe klubb. Inget för mig i så fall. Sorry, jag ser inte allt som går på bio och behöver välja…

   Jag önskar att vi ska välja filmer som (1) de flesta vill se (även om man ser 1-2 filmer per månad på bio) och (2) som är av allmänintresse dvs som våra läsare vill läsa om. Finliret får vi lämna åt filmfestivalsperioden eller små sido-initiativ (som när vi såg Remake ihop tex).

   1. Henke:
    1. Det är ett intressant inlägg i debatten det här! Vi filmspanare har ju lite olika medeltal vad gäller biobesök/månad och vårat gemensamma biobesök får därmed lite olika ”värde”.

    För egen del, jag som går mycket på bio och ser dom flesta ”storfilmerna” ändå tycker att det är spännande att ibland se lite mindre/smalare/ovanligare filmer just för att jag kanske inte valt dessa själv. Jag ser det inte som elitism eller finkulturellt, jag ser det som att jag vidgar mina vyer och kanske hittar favoriter jag inte visste fanns.

    Samtidigt, det är såååå härligt att få uppleva stora maffiga blockbuster-snackisfilmer tillsammans med andra likasinnade. 🙂

    1. Jag säger självfallet inte att du är elitistisk eller finkulturell men om KLUBBEN har transformerats till att per default se smala filmer ”som medlemmarna annars inte hade sett” skulle jag kalla klubben för elitistisk och finkulturell. för att inte tala om skitnödig. Jag tycker bara det skulle vara en mycket trist utveckling, för jag skriver under med emfas på din sista mening där. Det är så himla kul att se storfilmer som ”det talas om” tillsammans med er andra filmnördar!

     1. Henke:
      Klubben blir/är (väl?) som dess medlemmar? Och i och med att det är en av oss som ensamt väljer film varje månad så speglar (väl?) filmvalen vilka vi filmspanare är och hur olika vi är? Det är (väl?) baktanken med att vi alla ska få vara med och välja film, att det ska bli lite olika, precis som vi är.

      (Fan vad ”väl?” det blev nu…..;))

      Ett alternativ är ju annars att ingen väljer utan att vi alltid går och ser den ballaste och mest ”snackisvänliga” filmen som har premiär i närheten av filmspanarträffen. Jag kan köpa även detta alternativ.

   2. Jag säger inget om hur jag tycker att det borde vara, bara hur det är. Jag tror inte att jag hade sett någon av filmerna på egen hand. Möjligen Nightcrawler. Det har inte så mycket att göra med hur smala filmerna är.

     1. Instämmer, tror inte att jag hade valt Bad Neighbours, Taken 3, Prinsessan Kaguya t.ex om inte Filmspanarna gjort det åt mig. Hunger Games och Jurassic World däremot… 🙂

       1. Hmm. Jag är av åsikten att det är roligt med en mix av filmer som jag inte valt själv och såna jag ändå tänkt se. Har inte tyckt det var (lika) roligt om det bara varit smalfilm på Zita, eller bara blockbusters. Omväxling förnöjer!

  2. Carl:
   5. Jag uppfattar nog Harrison Ford som sympatisk, om än inte lika munter och ”komisk” som Pratt.

   1. Oj! Menar du att du inte hade sett Jurassic World på bio annars? 😉
   Ses imorgon!

   1. 5. Är det bara jag som tycker Ford verkar vara en vresig surgubbe?

    1. Exakt. Har ingen direkt relation till de gamla filmerna och remakes/reboots brukar ju knappast vara bättre.

    1. Carl:
     5. Jag tycker han känns som en sån – privat. I filmer har jag aldrig tänkt på honom som en ”sån”, inte förrän nu 😉

    2. 5. Nej då, jag håller med. Harrison Ford har en helt annan aura än ynglingen. Är inte övertygad om jämförelsens förträfflighet…

 6. 5. Chris Pratt. Känner varken från eller till för den mannen. Blek.
  4. Clueless.
  3. Kommer sova gott. Tjejer som spelar boll… gäsp. 😉
  2. Clueless.
  1. Hurra! Fika innan eller hur?

  Carl tycker Jurassic Park är ett bra val eftersom han inte skulle ha gått sett den om det inte vore för filmspanarna. Henke tycker också Jurassic Park är ett bra val fast av motsatt orsak. LOL.

  1. Jojjenito:
   5. Tycker du han var blek även som Starlord? Jag tycker han är perfekt boy-next-door-skådis. En manlig variant av Sandra Bullock.
   3. Nämenvafaaaaaaasiken.
   1. Det vore trevligt. Jag ska försöka hinna.

   Det är inte lätt att göra alla nöjda med Filmspanarfilmen men den här gången känns det ändå bra nära full pott 😉

   1. 5. Tyckte hela den filmen var ganska blek faktiskt. Vi får se hur han funkar i JW.
    3. *Vevar in* 😉 Närå, faktum är att jag såg matchen mot Nigeria. Spännande var den. Och jag skulle ha sett USA-matchen om den bara hade visats en vettigare tid. Det är lite som med Oscarsgalan.

    I och med att Carl och Henke tycker lika men av olika orsaker så faller ju Henkes resonemang kan jag tycka. Jag förstår dock Henkes argumentation. Det är två olika sätt att se på det hela beroende på vad man har för utgångsläge. Jag är nog mer inne på din linje att filmspanarna är dess medlemmar. Och jag har svårt att se att det skulle vara nåt problem med att mixa upp lite bland filmerna. Men visst… Jurassic World känns som ett roligare val än, låt oss säga, The Quiet Roar. Å andra sidan minns jag att det blev roliga diskussioner och sågningar efter The Quiet Roar. Det är väl inget som hindrar oss att både ha kakan och äta den!

    1. Jojjenito:
     Jag tror att det är omöjligt att göra alla nöjda varenda träff. Jag tror inte ens det går att enas om vad ordet nöjd betyder i sammanhanget.

     Jag själv är nöjd bara av att vi ses några timmar och ser en film, jag behöver inte tycka att filmen är bra ens för att vara just nöjd. Andra kanske tycker att det är bortkastad tid och pengar att se en film man inte själv hade valt och känner sig allt annat än nöjda vid flertalet träffar. Vi är ju så himla olika allihop, det enda vi har gemensamt egentligen är vi alla är tokiga i film – OCH att vi sköter oss exemplariskt i en biosalong 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.