Fredagsfemman #200

5. Idolfinalen på Globen

Ja, jag erkänner utan omsvep, jag har sett rätt mycket Idol den här hösten och jag tycker det har varit riktigt bra. Det har i alla fall varit väldans mysigt att ha ett program som går att se tillsammans med kidsen – åtminstone ibland (fast våra timmar framför Bron slår allt!! Helvete vad bra säsong tre var!!).  För första gången någonsin är det dessutom TRE finalister.  Martin, Amanda och Simon, tre störtsköna artister som alla tre kommer bli apstora och DET har aldrig hänt förut i Idol, då har jag mer tyckt synd om vinnaren. Nu ser jag fram emot kvällen. Spännande!

.

.

.

4. Jessica Jones på Netflix

Jag tycker om den där serien, jag bryr mig om Jessica Jones, hon känns sådär ensam, så som jag uppfattade David Banner på 80-talet. Handlingen är mörk, hon är trasig, livet har inte varit snällt. Som MARVEL-superhjälte kände jag knappt till henne alls innan det blev klart att Netflix skulle göra en serie men nu vet jag lite mer och ännu mer ska det bli hoppas jag.

.

.

.

3. Amy Schumer  på Apollo

En komiker som kan skämta om urinvägsinfektion, alltså…..YOU GO GIRL!!!! Månadsavgiften till HBO har aldrig känts mer värd.

.

.

.

2. Gina Dirawi på SVT

Jag vet inte om man behöver backa Gina egentligen, hon är ju en lysande stjärna, så jävla naturlig, charmig, finurlig och begåvad och jag är säker på att hon kan skaka av sig skitsnack som vore det mjäll. Men det jag skulle vilja backa är båten som heter Det Svenska Avundsjuka Jävla Jantefolket och jag skulle backa båtjäveln i full sula rakt in i Nybrokajen så den sjunker som en gråsten. Det går inte att vara omtyckt av alla men det går att välja att bete sig ”som folk”. Och Gina kommer vara en PERFEKT julvärd. För första gången i modern tid kan jag tänka mig att ta TV:n på hela kvällen. Lika udda som att ha tre finalister i Globen. (Och tapeten i bakgrunden på bilden kommer från en rätt så trevlig liten färgbutik. Just sayin. ;))

.

.

.

1. 200 veckor med Fredagsfemman!

Det är kul att fira saker, man måste ju passa på när tillfälle bjuds, eller hur? Och idag tar jag chansen att ohämmat tjonga upp min egen fredagslista på förstaplatsen. 200 veckor med Fredagsfemman, 200 kvällar när jag gnuggat varenda hjärncell jag har för att producera en lista värd namnet. Ibland har det tagit fem minuter, ibland femtiofem. Ibland ännu längre. Jag tänkte ett tag att jag skulle hålla på tills jag kom upp i 200 listor och nu, schvooong, är jag här. Ska jag sluta med Fredagsfemman? Tanken svindlar. Jag tycker ju om min lista. Jag vill det inte – egentligen. Men 200, det är bra många veckor det. Segt som fan att läsa, kanske? Äsch, det får bli några till. Jag kör på. En vecka i taget.

Nu: tårta. Och många ljus blire.

16 svar på ”Fredagsfemman #200”

 1. 5: Känner mig helt bortkopplad. Idol? (Ok, jag känner till fenomenet men inte mer än så. Någonsin…)
  4: Känner mig helt bortkopplad. Netflix?
  3: Känner mig helt bortkopplad. HBO?
  2: Känner mig helt bortkopplad. Julvärd? TV på julafton?
  1: Känner mig imponerad, det har varit 200 härliga fredagar! Jag hänger gärna med på 200 till. 🙂

  Trevlig helg

 2. 5. Heeeja Martin! Är du/ni på plats också?

  1. Grattis! Och grattis till oss läsare som får läsa dina femmor! Veckans bästa! Sluta inte med dem! Utropstecken igen! 🙂

  En fin helg tillönskas dig o er!

 3. Bugar stort inför 200!

  #5 Nä!! Usch fy bövelen! Jag jublar att skiten är slut. SLUT!!!

  #4 Yes!! Netflix vet att underhålla!!

  #3 …och HBO också uppenbarligen! Jag gillar Amy!

  #2 Klart Gina ska få sitta värd och mysa lite. Vad är problemet?!

  #1 Jamen det är ju bara att vråla GRATTIS såklart!!

  Trevlig Adventshelg! 🙂

 4. 5 gav det ett försök till en början men programmet består bara av återblickar!!
  4 Helt ok lite långsam kanske men den tar sig kanske? har bara sett ett par avsnitt. Kunde de inte ha stoppat in Squirrel girl och lättat upp handlingen lite?
  1 Grattis och trevlig helg

 5. Instämmer med Sofia till 100% på varje punkt. Känner mig helt bortkopplad.
  Idol: ser aldrig på svenska versionen. Mår dåligt fysiskt, mentalt och emotionellt varje gång jag försöker. Det är så otroligt dåligt, jämt, på varje punkt. Gina??? Naturlig, charmig, finurlig och begåvad??? Lever vi i parallella universum? Kan inte hitta någon mer logisk förklaring. 😛

  1. David:
   Mår du så pass illa av det är det ju dumt att titta på det. Finns ju annat att se.
   Vad gäller Gina, testa att titta på Ginas värld så kanske du förstår lite bättre vad jag menar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.