Fredagsfemman #203 – Filmtips till julhelgen som inte innehåller varken snö eller tomtar men som är mysiga ändå

5. Slumdog millionaire

Hundratusentals svenskar sitter varje vecka som klistrade framför Postkodmiljonären. Jag tror faktiskt att dom allra flesta av dessa människor skulle uppskatta Slumdog Millionaire. Oscarsvinnaren från 2009 är tänkvärd, skön, färgglad och den creddar oss som sätter ett visst värde i att känna oss allmänbildade. Kanske kan den även få några julfirare att plocka fram det dammiga TP-spelet och umgås sådär ”på riktigt”?

.

.

.

4. Små citroner gula

Man skulle kunna säga att det här är en svensk Woody Allen-film. Ja det skulle man kunna säga. Och man i det här fallet är jag så jag säger att det är en svensk Woody Allen-film. Mat, mys, relationer, prat och mat packeterat i en varm, skön, hemtrevlig filmisk presentkartong.

.

.

.

3. Lorax

Den här mysipysgrejen hela julen står för, att vara tillsammans, hjälpas åt, tycka om varandra, vara snälla, uppklädda och givmilda, ja precis DET som står många upp i halsen MEN som JAG gillar sådär urskiljningslöst, allt detta och mer därtill går att hitta i filmen på plats tre. Lorax är en underbart knarkig (inte Seth Rogen-knarkig märk väl) liten film, alldeles galen (på ett bra sätt) och sådär hjärtskärande varm att hjärtat blir som en vulkan.

.

.

.

2. Tammy

Har du fått nog av snorkiga svärföräldrar, sura tonåringar, en äkta man som envisas med att dreggelsnarka i fåtöljen eller en flickvän som gnäller på att hon fått fel julklapp? Du behöver skratta alltså? Det kan vara en bra idé! Heeeeeeeere´s Tammy!

.

.

.

1. Galen i kärlek

S å h i m l a m y s i g ! Ja det är den, filmen. En familjefilm i ordets rätta bemärkelse. Den passar alla åldrar som kan och hinner läsa text, den kan ge upphov till klädsam rodnad och sköna diskussioner om det här med kärlek, sex, åldrande och polotröjor.

.

[Klicka på titlarna för att komma till mina recensioner av filmerna. God fortsättning!]

6 svar på ”Fredagsfemman #203 – Filmtips till julhelgen som inte innehåller varken snö eller tomtar men som är mysiga ändå”

 1. Trevlig fortsättning och tack för tips:
  För mig gäller
  fortsatt tittning på 1900 och Taxidermia samt På spåret roligare än så blir det inte 😉

  1. filmitch:
   Har du inte kommit igenom 1900 än? Fast….jag förstår dig 😉
   Och Taxidermia! Härliga tider! Längtar efter den recensionen! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.