Fredagsfemman #230

5. Jorå. Independence Day är här igen.

I onsdags hade den premiär, uppföljaren till Independence Day från 1996 och självklart såg jag den då, i onsdags. ”Varför har du inte skrivit om den dåååååå din lata stackare???” kanske du tänker och som svar kan jag bara säga: 1. Jag är fanimej inte lat! 2. Jag är tamejfan ingen stackare! 3. Jag HAR redan skrivit om den! Att skriva om en film och publicera texten är nämligen INTE samma sak. Så….efter lunch kommer den. Recensionen. Så du vet om du ska se en katastroffilm i helgen eller inte. Häpp,

.

.

.

4. Den nya snackisserien

På HBO Nordic går det nu att se första avsnittet av den senaste snackisserien: The Night Of. Ytterligare sju avsnitt släpps senare i sommar (med början redan nu i juli vad jag kan läsa mig till) och huvudrollen var vigd åt James Gandolfini men då han så tragiskt gick bort fick John Turturro ta över. Vad tror du, kan det här vara årets True Detective?

.

.

.

3. Nemo möter en vän

Hör du till dom som lyssnar på Värvet och gillar samtalsidén men tycker att det kanske är lite för slätstruket? Här kommer i såna fall ett podcasttips. Nemo möter en vän är en pod som handlar om just det. Nemo Hedén (nej jag tittade aldrig på Kungarna från Tylösand så jag har ingen aning om hans backtrack) bjuder hem så kallade ”kändisar” till sig för ett samtal om ditten och datten och till skillnad från Kristoffer Triumf i Värvet så frågar Nemo allt det där man faktiskt undrar över. Visst kan det bli lite tröttsamt att det är samma kändisar som harvar runt i varenda podd MEN Nemo lyckas faktiskt göra nåt eget av det hela och får dom allra flesta av sina gäster att öppna sig.

.

.

.

2. Johanna Frändén

Först tänkte jag att Island var givet på veckans lista men dom är ju med överallt annars så jag skippar det då det fanns ett viktigare måste. Johanna Frändén. Jag MÅSTE få med henne! Hon är så jävla grym i SVT:s EM-studio, påläst, kunnig, mysig och solklart bäst av alla sidekicks André Pops (och alla andra TV-kanaler) kan önska sig! Men vi hejar på Island på söndag kväll va? JA DET GÖR VI!

.

.

.

.

1. Will Grigg

Det är klart att denne man måste lyftas upp på veckans förstaplats. Den fotbollsspelande nordirländaren från division 3-laget Wigan som blivit nån slags antihjälte i årets fotbolls-EM med inte en enda sekund spelad tid MEN med ett helt Europa som sjunger hans namn. ”Will Grigg´s on fire” har skanderats inte bara av hans egen nations fans utan av många andra länders diton och som fotbollslåt tycker jag banne mig att den är PERFEKT! Det verkar som att till och med ikonen Eric Cantona håller med! Klicka här för att se och höra vad jag menar!

.

.

 

 

6 svar på ”Fredagsfemman #230”

 1. 5. SJÄLVKLART ett måste i sommartider!
  4. Jepp! Den har man redan läst in sig och peppat upp sig på! 🙂
  3. Kanske nåt för mig då…? Som rätt snabbt tröttnade på inställsamheten hos Triumf..
  2. Johanna for president! Hon spelar ju byxorna (och klänningarna) av sina sk konkurrenter i bonnkanalen TV4!
  1. Underbart! Helt underbart! Hahahaha!

  Ha en för jäkla go helg! 🙂
  Med Fotboll! Och Film!

  1. Steffo:
   5. Haha, javisst är det det.
   3. Tror nog du skulle kunna gilla den! Ge den en chans vettja 🙂
   2. Jaaaa!!!

   Hoppas du också får en finfin helg! Will Grigg´s on fire, your defence is terrified, Will Grigg´s on fire, your defence is terrified!!

 2. Trevlig helg och
  5 kommer att ses trots allt
  4 Verkar intressant tillsammans med: American gathic och Dead of summer
  2 fastnade för henne i förra EM – hon, Nanskog och Pops kompletterar varandra bra.

  1. filmitch:
   Trevlig helg (förhoppningsvis bättre sent än aldrig men vi kan väl låtsas att jag önskar det i förskott till helgen som komma skall? ;))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.