Fredagsfemman #259 – Tankar om Stockholm Filmdagar

5. Tidsbrist och tokigt tänkt

I år var det VÄLDIGT många filmer på schemat och EXTREMT lite tid, speciellt emellan visningarna. Flera filmer jag ville se fick jag av olika skäl skippa och den visning av Moonlight (som jag sett fram emot en hel del) som jag kunde gå på blev helt fullsatt då den gick på en av Victorias minsta salonger trots att den borde ha visats på ettan sett till publiktrycket. Men när man är nere på 3-4-5 minuter mellan visningarna då är det på gränsen till FÖR tajt, speciellt om man ska se tre filmer på raken utan minsta paus och att ”middagspausen” innan onsdagens två sista filmer bara blev 20 minuter.

.

.

.

4. Mellanmjölksfilmer ska inte föraktas

Av dom filmer jag såg var det en jättebra, två extremt usla och fem rätt sköna mellanmjölksfilmer. Den sistnämnda kategorin är inte så pjåkig ändå. Mittemellanfilmer. Bruksfilmer kanske man kan se dom som. Underhållning för stunden. Filmerna jag såg var Split, En väldig vänskap, Silence, Their finest, La la land, Live by night, Rum 213 och Jackie. Vilka som hamnar var på betygsstegen kommer du kunna läsa här framöver.

.

.

.

3. En viss scen i Split

James McAvoy är magnifik i M. Night Shyamalans nyaste film Split (som har biopremiär idag) och för en sån som jag är EN speciell scen värd biljettpengen – alldeles allena. Se filmen vettja och den som fattar scenen fattar.

.

.

.

2. Sneak preview på Alien Covenant

Igår bjöd 20th Century Fox på lunch och en visning av trailers och klipp från kommande filmer. Ofärdiga scener från War for the Planet of the Apes blandades med  trailers på bland annat Logan, Baby-bossen, Wonder Woman, Dunkirk och A cure for wellness PLUS att Ridley Scott presenterade ett par riktigt långa scener från den kommande Alien Covenant. OCH VILKA JÄVLA SCENER! Hjärtklapping deluxe! Det vi fick se kändes SÅ bra, så HIMLA HIMLA bra! Skriv upp 19 maj i almanackan för då dyker den upp på svenska biografer!

.

.

.

1. La la land

Jag har längtat så jävla länge efter att få se den här filmen och med förväntningar så höga att dom satt på toppen av översta masten på Burj  Khalifa och dinglade med benen så kunde det ju bara gå åt helvete. Eller? Kunde det gå på nåt annat sätt? JAAAA, klart det kunde! Trots att det var onsdagens femte film och det började svida av trötthet i ögonen satt jag med ett dumflin på läpparna i dryga två timmar. La la land tog sig in i myskänsle-solar-plexus och där kommer den få stanna tills jag ser den igen. Och igen. Och antagligen igen.

.

6 svar på ”Fredagsfemman #259 – Tankar om Stockholm Filmdagar”

 1. Jag såg åtta filmer under dagarna; Split, Moonlight, Patriots Day, Gold, La la land, 20th Century women, Småstad samt Hidden figures. Inga dåliga snarare en majoritet riktigt bra!

  Split skriver jag om på bloggen idag. 🙂

  Hehe, just det, middagen frös inne om man valde den låååånga Silence första dagen… Vi var några andra som hann ut en för en snabb bit mat. Har dock en känsla av att det inte riktigt var tänkt att man skulle se alla filmerna, att man skulle lägga in middagspaus där det passade ens smak.Vet inte vilken strategi som är bäst, att arrangören planerar paus för alla eller frihet för besökarna att skippa en film och få pausen närhelst de så vill. Man blir ju sugen att se allt när tillfälle ges…

 2. 5: Japp, lite tajt den här gången
  4: Hjärnan klarar inte bara toppfilmer hela tiden
  3: Måste erkänna att jag inte riktigt hänger med på vilken scen du menar…
  2: Haha, och jag som under alla Alien-scenerna satt och hoppades att jag var så lite engagerad för att jag hade dem helt ur sitt sammanhang 😀
  1: Yes, härlig liten juvel!

  Tack för sällskapet och ha en bra söndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.