Fredagsfemman #286 – Fem-plus-listan!

28 juli, 2017

5. Semestervecka

Jag är inte jättebortskämd med att ha semester sådär som man tydligen ”ska”, det vill säga 3-4-5 veckor i ett svep, sådär så man ”kommer från jobbet helt – mentalt”. Jag vill inte komma från jobbet mentalt och jag kan det inte heller MEN det betyder inte att jag inte uppskattar ledig tid. Och den här semesterveckan har visserligen några dagar kvar men hittills har den varit EPISK. Om semesterdagar alltid var såhär skulle jag LÄTT kunna vänja mig vid att ha dom lite oftare.

.

.

.

4. Pet Shop Boys i Dalhalla

Igår kväll/natt hände det mest fantastiska, jag fick ÄNTLIGEN se Pet Shop Boys live efter ett helt liv med deras musik i öronen. Och jag såg dom inte var som helst utan i Sveriges mest enastående konsertlokal: Dalhalla. Jag älskar Dalhalla. Jag älskar Rättvik. Jag älskar sommarsverige.

.

.

.

3. Gåsmamman 1

Alltså, varför har ingen sagt nåt? Varför har ingen knackat mig på axeln och sagt ”hallå där, jag vet en TV-serie som borde passa dig som HANDEN I HANDSKEN. Sätt ig ner och kolla på den nu. NUU!!” Jag matade avsnitten av första säsongen av Gåsmamman på C More som vore det ostbågar och man har tok-cravings efter onyttiga frasiga grejer med ostsmak. Det här är SÅ bra, så HIMLA bra bara. Alexandra Rapaport är min idol, hon ÄGER i varenda scen och hela serien är så välskriven och välregisserad att jag häpnar! Jag har inte sett något så tajt och så spännande och svenskproducerat sen Johan Falk-filmerna och DET vill inte säga lite det. Så nu knackar jag dig på axeln och säger det självklara: SE GÅSMAMMAN NU!

.

.

.

2. Gåsmamman 2

Om jag käkade första säsongen av Gåsmamman som en påse ostbågar ska jag nog inte berätta vad jag gjorde med tvåan. Jag kunde helt enkelt inte sluta titta. Första avsnittet lägger i turbon direkt och tempot och spänningen är rafflande från start till mål. Skådespelarna från första säsongen kommer tillbaka i andra och det tycker jag om, det blir som att återse sina gamla vänner och DET är det bästa med att ha hittat en ”gammal” serie, att man slipper vänta en vecka på nytt avsnitt. Den här gången hade jag ju dessutom två säsonger att binge-watcha mig igenom. Så mitt tips till dig är (om du inte redan varit smart nog att se den här serien): TITTA PÅ GÅSMAMMAN 1 & 2! Och gör det PÅ DIREKTEN. Utan att passera gå!

.

.

.

1. Erasure + Robbie Williams = världens bästa lördag

Imorgon smäller det på Tele2-arena i Stockholm, smäller säger jag! Kababooooom! Kombinationen av världens bästa entertainer och mina favvisar sedan trettio år tillbaka känns som en konsertkväll som helt enkelt inte kan misslyckas och jag fattar att mina förväntningar är skyhöga men jag har sett Robbie live tillräckligt många gånger för att veta att han ALLTID levererar. Och Erasure. ERASURE! Att se Vince Clarke och Andy Bell tillsammans på scenen igen, hur tusan ska det INTE kunna bli magiskt? Nej, precis, det kommer bli en magnifik lördag. Fem plus. Som resten av listan.

.

.

{ 4 comments… read them below or add one }

Sofia juli 28, 2017 kl. 12:52

5: Härligt att du fick ett par fina semesterdagar!
4: Oj, du har aldrig sett PSB live? Well, color me surprised… Inte för att jag sett sett dem live men du är ju mycket mer av en konsertmänniska än jag.
1: Håller tummarna för två fantastiska koserter. Ska du möta upp vår Värmlandsvän?

Trevlig helg

Svara

Fiffi juli 29, 2017 kl. 10:02

Sofia:
4. Jamenellerhur visst är det konstigt?!? Men just i detta fall betydligt bättre sent än aldrig för herregud så bra konserten var.
1. Inte vad jag vet men jag ska hålla ögonen öppna så får vi se om vi springer på varandra 🙂
Trevlig helg!

Svara

filmitch juli 31, 2017 kl. 20:32

4 PSB har jag faktiskt sett live men då hade de tyvärr en av sina sämre skivor i bagaget – konserten var dock bra.
1 Nä vi sprang inte på varandra men jag tror vi satt i samma sektion efter att kollat in dina foton, Får se vilken som blir årets konsert när 2017 ska summeras men denna ligger bra till

Svara

Fiffi augusti 2, 2017 kl. 07:48

filmitch:
1. Ja vi verkar ha suttit ungefär på samma ställe. Vilken kväll det blev! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: