GET HARD

Att vägra såga filmer på förhand kan vara en positiv egenskap men det kan också vara världens jäkla fail. Att jag inte skulle gilla en film med Will Ferrell och Kevin Hart i huvudrollerna skulle en hamsterbebis kunna räkna ut men då jag läst fina recensioner av både Fripps filmrevyer och Flmr bestämde jag mig för att ge filmen en chans, 39 kronor och 100 minuter av mitt liv.

Will Ferrell spelar den framgångsrike företagsmiljonärsmagnaten James Knight och han är precis lika träig och uttryckslös som vanligt. Tom blick, iskall utstrålning och grimaser verkar efter tjugo år i branschen vara hans melodi och antingen köper (och gillar) man det eller så gör man det inte. Jag gillar det inte. Det funkar inte. Jag tycker inte han är varken rolig eller bra.

Kevin Hart spelar biltvättaren Darnell som på alla sätt och vis försöker få ihop pengar för att kunna sätta dottern i en bättre skola. Kevin Hart är otroligt kort. Är det hans främsta företräde? Skådespelarmässigt knäpper han Will Ferrell ordentligt på fingrarna men det är heller inte särskilt svårt.

Vad handlar filmen om då? Jo…..Herr Knight åker fast för ekonomiskt trassel och döms till fängelse på inget mindre ställe än San Quentin. Nu har han några veckor på sig att ”bli hård” eller ”tuff” eller helt enkelt sluta grina och eftersom Herr Knight är ett fördomsfullt dumhuvve tror han att Darnell suttit inne enbart för att han är svart. Vem kan då vara bättre att lära ut konsten att överleva en fängelsevistelse än minifiguren Darnell?

Suck.

När det bästa med filmen är att höra Icona Pop under förtexterna kan jag inte säga annat än att det är en totalt menlös film på alla plan.

Vill du veta/höra mer om den här filmen? Klicka in dig på Snacka om films hemsida (eller där poddar finns) och lyssna på mig och Steffo när vi fördjupar oss i Ferrell och Hart (och vi tycker inte lika!). Klicka på avsnitt nummer 4.

7 svar på ”GET HARD”

 1. Tycker Ferrell är väldigt ojämn, eller snarare att hans filmer är det. När han ”bara” ska spela dum kan det bli rätt bra (Anchorman). När han ska låtsas vara fem år blir det aldrig bra (Step Brothers). Jag har lättare att hdskas med honom är Adam S iaf 🙂

   1. Hallå! hallå! Sofia Step brothers hör till det roligare som gjorts detta årtusende.
    Den här filmen var helt ok tyckte jag men å andra sidan stör jag mig inte på Ferrell.

 2. Jag gillar Will Ferrell och förvånades över hur fullkomligt genomusel den här filmen var. Jag kan tänka mig att det finns någon självgod känsla hos de inblandade som säger att det blir absurd ironi när de levererar deadpan-rasism eftersom det är så främmande för dem. Men slutresultatet blir bara helt oironisk rasism och återskapande av existerande fördomar. Inte särskilt kul.

   1. och jag som tyckte det var skönt att för en gångs skull få se en komedi med en färgad skådis som inte rullar med ögonen, talar i falsett, gör konstiga grimaser och har en fru som slår honom vilket är brukligt – där kan man verkligen snacka rasism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.