Fiffis filmtajm firar: 1 år!

Tiden går fort när man har roligt. När man skriver filmrecensioner för glatta livet går det ännu fortare.

För exakt ett år sedan startade jag Fiffis filmtajm och den har gått från att ha varit en minimal blogg med på sin höjd tio besökare om dagen till att nu nosa dom största filmbloggarna om inte i baken så väl på deras fotjuice när dom joggar med höga knän nån kilometer före mig och jag krälar fram där bakom med min erbarmeligt dåliga kondis (vilket är en av nackdelarna med att se mycket film, ja, kanske den enda nackdelen).

Jag är självklart både glad och jättestolt över att ha så många trogna läsare och jag skulle gärna bjuda hem dig och alla som vill på smaskig tårta och filmvisning men man behöver inte heta Will Hunting för att kunna räkna ut att det är en omöjlighet.

Så, istället tänkte jag ge något annat tillbaka. Jag tänkte utlysa en tävling.

En lyckligt lottad vinnare får ett hemligt The Ultimate Fiffis Filmtajm Movie Box, en låda med ALLT du behöver för en lyckad filmkväll och nio andrapristagare får ett Fiffis filmtajm USB-minne i plånbokssize (så att favoritfilmerna alltid kan följa med).

Det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att mejla namnet på den bästa svenska film du någonsin sett till fiffi@fiffisfilmtajm.se före den 21 november och du behöver inte ens motivera ditt val. Glöm bara inte att skriva med din adress så jag vet var jag ska skicka eventuell vinst.

Vinnarna dras under pompa och ståt, serpentiner och bubbeldricka den 22 november.

Hänger du med mig på ett år till?

Uppdatering på födelsedagskvällen:

Jag måste bara tacka Joel för det fantastiskt smickrande grattis-blogginlägget. Nu växte jag en halvmeter och blev The giant woman from outer space på riktigt.

Dagens födelsedagsbarn.

Idag fyller Lauren Bacall 86

Peter Falk fyller 83 år

Alexis Bledel fyller 29

Mickey Rourke fyller 58

och JAG fyller 38!

Två år kvar tills jag måste börja bete mig som en vuxen och bara titta på Ben Hur, Hem till byn och filmer av Ingmar Bergman.

Eller så skiter jag i det och fortsätter göra som jag brukar.

Blogg award!

Den här lördagen visade sig bli en riktig fullpoängare då jag fick ett bloggpris av mina tokroliga filmbloggskollegor Vrångmannen&Surskägget.

Nu har jag även fått samma bloggpris av Filmitch , Rörliga bilder och tryckta ord, Flmr, Andreas filmblogg och AddePladde och jag skickar glada och tacksamma hoppetihoppkramar även till er.

Nu är det lite sköna regler jag måste följa för att göra det här korrekt.

1. Kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den. Done!
2. Tacka och länka till den som nominerade dig. Done!
3. Nominera sju andra bloggare och länka till dem. Här tänker jag jävlas lite och gå min egen väg. Då favve-Adde-Pladde och Vrångmannen&Surskägget redan blivit nominerade väljer jag att nominera fem bloggar till.

Rörliga bilder och tryckta ord – Tack Sofia för att du idogt peppade och kommentrade på min blogg även i början då jag tror du att du vissa dagar var min enda läsare.

Filmmedia.se är en ständigt aktuell och kul blogg eftersom man aldrig riktigt vet vad man ska få läsa.

Filmitch´s blogg är en underdog i det här sammanhanget och han har en liten charmig blogg som jag tycker borde växa, både i antalet recensioner och läsare.

Deny everything – Joel är en kommentarsperiodare men en tacksam sådan då han ofta har intressanta synpunkter och visar ett genuint intresse både för film och för andra bloggare.

Voldos filmblogg är ambitiös och välskriven, enkel och snygg i sin uppbyggnad. Heja Voldo!

4. Berätta sju intressanta saker om dig själv. Jag personligen är föga intressant och vill inte alls stå i centrum i den här bloggen men jag kan berätta sju filmrelaterade saker om mig själv:

– Jag har alla Sylvester Stallones filmer på VHS.

– Jag har under en promenad i Beverly Hills vinkat till Bruce Willis då han stannade med sin stora jeep för att släppa över mig på ett övergångsställe. Han vinkade tillbaka.

– Jag har gått en tvåmånaders utbildning i filmmanusskrivande och har ett halvskrivet manus liggande som är en blandning av Änglagård och From dusk til dawn.

En hel vägg i min hall är tapetserad med en fototapet föreställande framsidan av en tidning som jag köpte i USA 1994 med Stallones fejs i närbild.

– När jag fyllde 30 hade jag filmmaskerad och klädde ut mig själv till Edward Scissorhands. Det var inge vidare genomtänkt då jag med saxhänder tillverkade i folie var den enda på festen som vare sig kunde äta eller dricka.

– Jag var på premiären av Judge Dredd i Tokyo och partajade bland japaner som dukat upp festmåltid inuti biografen och gjort egenhändigt textade Stalloneskyltar och som filmen igenom skanderade ”DREDO! DREDO!” så högt att man inte hörde vad som hände på filmen.
Men för dom 150 kronorna som en biobiljett kostade i Japan 1995 så fick man se filmen hur många gånger man ville, det var bara att stanna kvar i salongen. Så jag stannade.

– Jag åkte till San Juan i Puerto Rico enkom för att leta upp en av inspelningsplatserna i filmen Dödligt möte (med Stallone och Antonio Banderas), det där torget där banken var och det där huset tvärsöver där sniper-Banderas ligger och häckar. SÅ jag satt där på torget och fikade och kände mig som Julianne Moore, för första och enda gången i världshistorien.