BACK TO THE 80´S: KARATE KID (1984)

16 september, 2014

.

.

.

Om man ska föra över The Karate Kid himself, Ralph Macchio,  till nutid så var han som en mix av Darin-på-tandställningstiden, Jaden Smith-när-han-fortfarande-var-charmig, Logan Lerman och en hundvalp. Han var SÅ söt och han var SÅ stor och filmen var SÅ het. Karate Kid var verkligen The Shit 1984.

När jag ser om filmen kan jag förstå varför, jag kan verkligen det, för filmen håller fortfarande! Jag vet inte om det är otippat men för mig är det det. Färgerna, musiken, historien, mysigheten, jag tror faktiskt att det går att uppskatta filmen även utan att trä nostalgipåsen över TV:n. Storyn om den mobbade pojken som får hjälp av en martial arts-kunnig äldre man för att bli duktig på karate är så pass allmängiltig att den utan tvekan tål att ses även av yngre generationer – och nej, bara för att man är ung behöver man inte nödvändigtvis välja remaken med Jaden Smith i huvudrollen.

Ralph Macchio är inte bara söt, han spelar rollen som Daniel med den äran, Daniel som är betuttad i blonda Ali (Elisabeth Shue) och som i alla situationer gör så gott han kan.

Jag tyckte bra om filmen när jag var 12 men den funkar finfint även när jag är 42. Och Cruel summer med Bananarama har aldrig låtit bättre än här.

Wax on… wax off. Wax on… wax off.

Det här är en av filmerna i temat Back to the 80´s. Senare idag kommer ännu en film från 1984. En riktig höjdare!

{ 6 comments… read them below or add one }

Captain Charisma september 16, 2014 kl. 15:33

Samme som med Police Academy 2, føler jeg også oppfølgeren her er bedre.

Hater Daniel i den første filmen, fyren er bare en ufyselig drittunge av en taper som kan henge seg med sitt hvite belte. Heng Daniel, heng!

Svara

Fiffi september 17, 2014 kl. 14:45

Captain Charisma:
Jag minns inte så mycket från Karate Kid 2, inte mer än att jag tyckte den var okej. Men HATA Daniel? Hur kan man hata gullige Daniel? 😉

Svara

Sofia september 16, 2014 kl. 19:00

Snygg metareferens till Jaden där…

Svara

Fiffi september 17, 2014 kl. 14:45

Sofia:
Hehe 😉

Svara

filmitch september 16, 2014 kl. 19:43

Jodå gillar filmen och dess dramaturgi men i ärlighetens namn så tigger faktiskt Daniel om stryk……

Svara

Fiffi september 17, 2014 kl. 14:46

filmitch:
Så du håller med Captain Charisma i kommentaren här ovanför? 😉

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: