Dagens duo: LILO & STITCH

9 maj, 2017

Stitch är ett litet rackigt rymdmonster men det fattar inte Lilo, hon tror det är nåt gulligt husdjur hon fått på halsen. Ja, vad gör man inte när det enda man önskar sig i heeeela världen är en vän? Då får man ta det man får och i Lilos fall är det alltså experiment 626 från planeten Toro som rymt och hamnat på Hawaii, blir överkörd av en lastbil och misstagen för en hund och sen alltså såld som…hund…till lilla Lilo.

Lilos mamma är ensamstående och har nån socialtjänstfarbror med livvaktaraura efter sig, nån som kontrollerar om mamman är kapabel att ensam ta hand om sin dotter med allt vad som krävs av förvärvsarbete och uppfostran. Att Lilo är lite egen är en sak, men jag förstår inte problematiken att mamman skulle göra ett dåligt föräldrajobb. Jag tycker hon sköter sig så bra som man kan kräva.

Jag tycker det här är en mysig och trevlig film och jag tycker både Lilo och Stitch är störtsköna på varsitt sätt. Lilo är en egensinnig, lite klumpig och framåt tjej och Stitch är charmig med sin breda mun och tusen tänder som klapprar när han ”pratar”. För ”prata” kan han, liksom bygga San Fransisco av böcker och leksaker i ett HUJ och sen leka Godzilla i sin ensamhet. Scenen när han har en liten hawaiiskjorta och en ros i handen samt den när han spelar gitarr som Elvis får mitt hjärta att slå lite fortare. Han är bra gullig alltså.

Jag tycker det här är en utmärkt film för animerade filmälskare i alla åldrar. Att den lilla fina sången som flickan i Train to Busan sjunger är med även i den här filmen gör att jag får en liten extratår i ögat.

Lilo och Stitch som duo är egentligen bättre än filmen i sig. Dom är FINA ihop och dom klarar av saker tillsammans som dom inte kan göra på varsitt håll. Bästa sortens duo alltså!

{ 5 comments… read them below or add one }

Boknörden maj 9, 2017 kl. 20:42

Är det inte Lilos storasyster – inte mamma? ”Letar förvirrat i minnen från för 15 år sen då E o jag kollade på tv-serien.” Nej jag har inte viktigare saker att tänka på. 🙂

Svara

Fiffi maj 9, 2017 kl. 21:02

Boknörden:
Jo….du kan nog ha rätt i det 😉

Svara

filmitch maj 9, 2017 kl. 23:04

Kanske inte en av Diseys stora filmer man fasiken vad jag gillar Stich 😀

Svara

Fiffi maj 10, 2017 kl. 14:07

filmitch:
Stenccoooooool! Och vilka GADDAR!!

Svara

Sofia maj 11, 2017 kl. 10:14

Bra duo, det var ett tag sedan jag såg den här men vill minnas en rätt mysig liten film

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: