HOOP DREAMS

Filmspanar-Joel har börjat med en tacksam vana på Facebook, han tipsar om filmpärlor som går att hitta på Netflix. Det var så jag fick upp ögonen för Hoop Dreams, en dokumentär om William Gates och Arthur Agee, två unga killar från Chicago som spelar basket och drömmer om proffskarriärer.

När jag ser dokumentärer kan jag ofta fastna i är-det-här-verkligen-på-riktigt-tankar. Ibland känns det helt enkelt som för o-troliga historier som tas upp. När det gäller just denna film fastnade jag även i hur-kunde-filmarna-veta-sådär-tidigt-att-just-dessa-småkillar-var-några-speciella-att-följa-under-en-massa-år-funderingar. Sen kan jag liksom välja, släppa taget och titta eller fortsätta grubbla. Jag valde att helt enkelt bara titta.

Hoop Dreams är en film som förtjänar att ses, den är värd att lägga 170 minuter fritid på och även om den inte nådde fram till just mina allra heligaste känslospröt så är det en otroligt välgjord film och för rätt person vid rätt tillfälle kan det absolut vara en fullpoängare.

Tack för tipset Joel! Mer sånt tack!