Fiffis filmtajm tipsar: Julklappar till kräsna filmnördar

Precis som förra året så tänkte jag tipsa om en del trevliga julklappar som alla har film som det gemensamma temat. Såklart.

Coola t-shirts och hoodies finns det gott om här.

Självklart finns just den här tröjan redan i min garderob men det finns många fler motiv att välja bland för oss som inte nödvändigtvis handlar våra kläder på Vero Moda och Dressman.

 

 

 

Snoken är en supermysig serie som gick på TV i mitten på 90-talet.

Anders ”Snoken” Grip är en privatdeckare som löser allehanda uppdrag med hjälp av hunden Tubbe och sin sjukt snygga retrobil. Jag satt som klistrad framför TV:n och serien håller faktiskt än.

Boxen finns att köpa här.

 

 

 

 

Det finns mängder av filmrelaterade mobilappar att ladda ner och köpa och för egen del har jag snöat in fullständigt på filmquiz.

Movie Challenge och Doodle Movie är mina favoriter just nu. En perfekt ”julklapp” att ge bort till mamma eller pappa, bara att ladda hem till föräldrarnas Iphone till det facila priset av gratis eller 15 kronor.

Eller ge dom till sig själv vettja. Då är fritidsproblemen under julhelgen som bortblåsta.

 

 

SF´s hemsida kan du inte bara köpa presentkort (och dessutom få dom skickade till rätt adressat), du kan även köpa en hel del Twilight-prylar.

Det är inget jag själv önskar mig av tomten men jag vet ganska många (tjejer) som skulle bli glada av en Edward under granen.

 

 

 

 

 

Den nya filmen med och om Stig-Helmer har premiär på juldagen och har du en släkting eller vän som önskar sig en biobiljett till filmen så får du här ett tips på en uppdatering av julklappen: Boken The Stig-Helmer Stories.

Här kan du dessutom beställa ett signerat exemplar.

 

 

 

Den här fina tavlan full med filmcitat hittade jag här.

Nu är det ju rackarns lätt att skapa sig en egen med hjälp av en dator, en skrivare (eller penna och papper såklart) och en billig ram så varför inte ge bort lite kreativtet i julklapparna i år?

 

 

 

Sen vore jag ju outsägligt korkad om jag inte gjorde lite reklam för min egen webshop där det går att hitta en drös handgjorda  och personliga klappar.

Det mesta är min egen design men dom fina stansade halsbanden som en glad tjej vann här på bloggen i höstas (den som är på bilden, citat från Ice Age 2) som är gjorda av Annica Schröder går också att hitta där. 13 december är sista dagen för beställning med garanterad leverans innan jul.

Tävling: Sylvester Stallone 65 år!

För 65 år sedan (på ett ungefär) födde en körsångerska och astrolog vid namn Jackie en skrynklig  liten pojke på ett sjukhus i Hell´s Kitchen, New York. Pappan, den italienske frisören Frank, fanns vid hennes sida den där sommardagen när världen aldrig mer skulle bli sig riktigt lik.

Pojken fick namnet Sylvester Gardenzio Stallone och hade han bott i Sverige hade han om två veckor kunnat fira att han fyller folkpensionär.

6 juli fyller mannen i fråga 65 år och jag kan inte riktigt fatta det och med tanke på hur han ser ut nuförtiden så vet jag en som inte VILL fatta det: han själv.

Men en tuffare pensionär än Sylvester Stallone får man leta efter så visst måste han firas! Han måste firas med bomber och granater, med kastade knivar, med sliskiga tårtor i tusenmiljarders våningar OCH med en TÄVLING med dom mest häpnadsväckande priser (åtminstone som JAG kan tänka mig).

Jag har plockat ihop två vinstpaket som gör mig själv grön i ansiktet av avund. Vinnarna har detta att se fram emot:

1:a pris är:

  • Rambo-trilogi-boxen med First Blood, Rambo – First Blood part II och Rambo III på DVD
  • En stort Stallone-fat i porslin handmålat speciellt för denna tävling av Fegus Design (perfekt att ha i soffan och lägga filmmackorna på hälsar konstnärinnan, som är jag, hihi).
  • Boken ”Sly Moves – My proven program to lose weight, build strength, gain will power and live your dream” skriven av Sylvester Stallone himself
  • Ett Rocky-vykort med Stallones autograf (antagligen inte äkta vara men snyggt ändå)

2:a pris:

  • Filmerna Daylight och D-Tox i en dubbelpack (DVD)
  • En tuff Cobra-stickers
  • En tygväska med Stallones berömda citat: ”Rambo isn´t violent. I see Rambo as a philanthropist
  • Ett Rocky-vykort med Stallones autograf (antagligen inte äkta vara men snyggt ändå)

Det som krävs för att ha chansen att vinna detta megasuperduperstallonepaket är att klia geniknölarna och sen svara rätt på fem frågor som handlar om den nyblivna tokdeffade machopensionären. Skicka sedan rätt svar till sly65@fiffisfilmtajm.se. Den 6:e juli koras vinnaren och då blir det stämsång, Rambocake och grattisbox med Rockyhandske i magen.

Är du redo? Vill du vinna? Ladda med sportdryck och bananer för här kommer frågorna.

Fråga 1. Att Sly är känd för sitt sluddrande och ibland knappt hörbara tal vet alla som någon gång sett en film med honom. Men vet du varför han pratar så konstigt?

1. Han fick för många smällar mot huvudet när han tränade boxning som tonåring.

X. Det hände en olycka när han föddes där en elak pincett var boven i dramat och nervtrådar i ansiktet blev förstörda och förlamade tungan, kinden och delar av underläppen på honom.

2. Han pratar egentligen normalt, sluddret är bara en gimmick.

 

Fråga 2. 2010 samlade Sly ihop en massa  gamla och jättegamla skådespelarvänner för att göra filmen The Expendables. Redan för flera år sedan sa han ”I´m  expendable!” i en av sina mest kända filmer. Vilken?

1. Rocky II

X. Rambo – First Blood part II

2. The assassins (Dödligt möte)

 

3. Sly är pappa till fem barn, alla med namn som börjar på samma bokstav. Vad heter dom?

1. Jock, Jack, Jordan, Jackie och Jessie.

X. Sage, Seargeoh, Sophia, Sistine och Scarlet.

2. Aaron, Anne, Abel, Ashley och Arnold.

 

 

4. Sly har regisserat en film som många tycker är ganska otypisk honom. Vilken?

1. Look who´s talking med Bruce Willis

X. Staying Alive med  John Travolta

2. Anklagad med Jodie Foster

 

 

5. Sly har blivit nominerad till så många Razzie Awards att jag knappt orkar räkna (det är alltså ett pris som delas ut till dom sämsta filmerna/skådisarna/regissörerna varje år).

Men istället för att fokusera på trams vänder jag på steken och frågar: Hur många Oscars har Sly blivit nominerad till?

1. En.

X. Två.

2. Skojar du? Ingen såklart.

 

Lycka till!