Fredagsfemman #306 – Julklappstips för filmälskare

5. Presentkort på Stockholms nya snackisbiograf!

Bio Capitol på Sankt Eriksgatan 82 i Stockholm är så gott som färdigbyggd och nu är hemsidan igång för fullt. Som julklappstips kan man bland annat köpa ett medlemskort som även är laddat med fyra biobiljetter till valfria filmer i valfri salong i valfri fåtölj. Fi tusan vad härligt det är med oberoende biografer drivna av filmälskare som verkligen våga satsa på det dom tror på!

.

.

.

4. Är du duktig på att baka? Ge bort filmiska cupcakes!

Minioner, Mike Wazowski, Pinhead, popcorn, filmbolagsloggor, Pennywise, Bilar, BB8, Kung Fu Panda. Att bildgoogla ”movie themed cupcakes” öppnar en hel ny fikabrödsvärld (kolla här får du se) och kreativiteten rinner till oavsett om man vill eller inte. Det finns inte en enda filmnörd som inte skulle bli rörd till tårar av att få en liten kartong med cupcakes föreställande ens favoritfilm.

.

.

.

3. Dricka kaffe ihop med din favoritpodcast?

Jag har (ju) en filmpodcast ihop med Flmr-Steffo. Jag har också en faiblesse för att göra prylar av sånt jag gillar. Som våra loggor. Och sen gillar jag kaffe. Och muggar kan man använda till så mycket. Mjölk. Pennor. Skumtomtar. Tops. Varm choklad. Ett bra sällskap helt enkelt. På Snacka om films merchandise-webshop kan man köpa en mugg eller två till nån som lyssnar på podden och envisas med att dricka dryck i näverkåsor. Eller ur händerna. Eller direkt ur kranen.

.

.

.

2. Upplevelser

Överlag gillar jag julklappar som inte är fysiska ting. Jag gillar att få vara med om saker, upplevelser, sånt som blir ett minne i hjärtat och hjärnan och kanske inte ”bara” stannar som något att damma av i bokhyllan. Jag vet inte om det är signifikant för filmnördar i allmänhet men jag tror kanske inte det. Många kanske uppskattar en fräsig steelbox mer än en konsert, en resa eller något annat MEN om konserten eller resan innefattar något av filmisk karaktär kanske det är mer uppskattat? En helgtur till Nybro till exempel? Varför Nybro?? kanske du undrar. Jo, där finns ett James Bond museum. Klicka här för att komma till världens fulaste hemsida men kanske också början på vad som kan vara en roadtrip man sällan glömmer. Ett tips bara. Det finns fler. Googla vetja.

.

.

.

1. Filmposters gjorda av riktiga fans!

Sajten etsy.com är överlag den kanske bästa och roligaste shoppningsajten på hela internetz och den gör en inte ett dugg besviken om (eller när) man letar julklappen till filmnördar. Här kan du hitta posters från diverse filmer och TV-serier och hittar du inget just där är det bara att klicka vidare på sajten för det är banne mig OMÖJLIGT att ge sig in i etsy-världen utan att handla något.

Vinnaren i smyckestävlingen

Vinnaren i Fiffis filmtajm och smyckesdesignern Annica Schröders tävling är nu korad.

Den här gången valde jag ut vinnaren på ett ganska okonventionellt sätt. Jag valde det bidrag som fick mig att skratta mest.

Jag vet att tanken var att det skulle vara en filmtitel men när en läsare klämmer till med en klockren replik från Ice Age 2 och dessutom skriver att hon skulle vilja ha just denna text på ett riktigt halsband så smälter jag.

Linnéa Andersson är dagens vinnare med texten:

”Ibland så kräks jag”

Tack till alla som deltagit i tävlingen och mejlat in 68 olika, kreativa och personliga bidrag! Vinnaren underrättas även via mejl och glöm inte att om du vill ha ett alldeles eget halsband så kan du beställa ett här.