FIFFIS FILMTAJM FYLLER 6!

Såhär på eftermiddan tänkte jag passa på att bjussa på lite osynlig födelsedagstårta! Vill du smaka kanske?

Åren går och Fiffis filmtajm är inte så liten längre. Hela sex år gammal har bloggen blivit och precis som när det gäller mina barn så tänker jag ibland på hur livet var innan dom fanns – och innan bloggen fanns. Vad gjorde jag då med min fritid? Tittade på film? Ja. Skrev? Ja. Så what´s new egentligen? Ingenting om jag ska vara ärlig, inget annat än att bloggen lever ett eget liv, ett liv som en anteckningsbok inte riktigt kan matcha.

Tack för alla kommentarer, alla mejl, alla tips och idéer jag fått under året som gått! Tack för alla åsikter som går stick i stäv mot mina, tack för klappar på axeln och tack för att du tar dig tid att läsa. Jag uppskattar allt detta otroligt mycket och jag hoppas såklart att du vill fortsätta klicka in på min lilla filmhörna ett år till.

Jag tycker såhär 2858 blogginlägg senare att det är precis lika roligt att hålla på med bloggen fortfarande och jag har inga planer på att kasta in vare sig handduk eller tangentbord än på en stund. Trots att projektet med att ha en filmpodd parallellt med bloggen tar en del tid så hävdar jag med en dåres envishet att man hinner allt man vill så länge det är roligt. Och allt detta ÄR roligt! Det är BARA roligt! Så mina ambitioner med bloggen är att den ska fortsätta i samma stil som nu, med dagliga inlägg och lite annat smått och gott.

Så vad säger du? Up, up and away? Hoppar du in i rymdraketen med mig, mot vintergatan och in i det sjunde filmbloggaråret?

FIFFIS FILMTAJM FYLLER 5!

Idag fyller Fiffis filmtajm fem år och det är både konstigt och härligt. Det känns som det var igår jag startade bloggen, samtidigt känns det som femtio år sedan för jag minns knappt hur mitt liv såg ut innan den fanns. Bloggen är som ett barn på det viset, med den stora skillnaden att den inte växer upp, börjar dricka öl och flyttar hemifrån.

Jag brukar ha en födelsedagstävling varje år vid den här tiden och det kommer bli en sådan även i år  – men – den här gången blir det en annorlunda typ av tävling.

 

Ganska ofta får jag höra ”varför skriver du inte om den filmen?” och ”varför har du aldrig med filmer med den å den skådespelaren?”. Fullt rimliga frågor kan jag tycka samtidigt som det är orimligt att hinna och kunna skriva om allt.

Därför tänker jag denna gång ”tävla” ut en chans för alla läsare som inte har en egen filmblogg att skriva en alldeles egen filmrecension som kommer publiceras här på bloggen i mitten av december.

Det du behöver göra för att vara med i tävlingen är att mejla mig (fiffi@fiffisfilmtajm.se) vilken film du skulle vilja recensera och ett par meningar om varför. Om du väljer en film du vill hylla eller en du vill dissa lägger jag mig inte i, jag kommer heller inte censurera dina åsikter på något sätt, den enda jag inte vill ska finns med i texten är sponsrade reklamlänkar samt främjande av rena olagligheter.

Jag behöver ditt mejl innan 30 november om du vill vara med i tävlingen. Vinnaren meddelas via mejl och vinstrecensionen kommer publiceras här på bloggen tisdagen den 18 december.

Sist men inte minst, det är otroligt roligt att driva den här bloggen. Det tar extremt mycket tid men det är värt vartenda minut. En stor anledning till att det är så roligt är du, du som läser, kommenterar, mejlar, twittrar, facebookar och pratar med mig öga mot öga om både film och annat.

Bloggen växer för varje år som går och det är inte enbart recensionerna som blir fler det är antalet läsare också. Jättekul såklart och en solklar drivkraft till att fortsätta köra på ett år till. Tack så jättemycket för att du finns!

.

Fiffis filmtajm fyller 3!

I treårsåldern kommer många barn in i en lugnare fas och testar gränser i mindre utsträckning än barn i tvåårsåldern brukar göra. Ibland upplever barnet världen som stor och skrämmande. Om barnet är rädd för mörkret kan man låta en liten lampa vara tänd på natten.

Årstider blir viktiga. Treåringen kan ställa frågor som ”När fyller jag år? Är det före eller efter sommaren? När är det jul?” Barnet kan komma ihåg och berätta om särskilda högtider och händelser, till exempel förra julen, ett kalas eller en resa. Barnet börjar få begrepp om mängder och delar gärna ut saker för att se hur långt det räcker.

Det här är några exempel på en treårings utvecklingsnivå enligt Stockholms Läns Landstings hemsida. Jag tycker det är en hel del som stämmer in på mig och min blogg som just idag stoppar tre ljus i tårtan och ropar några snabba men hjärtliga HURRA. Tre år! Det är helt galet! Tänk så många bra filmer jag sett dom här åren, tänk så många mindre bra och även en hel del som jag önskar jag kunde glömma helt.

T Ä V L I N G

För att fira födelsedagen tänker jag lotta ut TRE av dom filmer jag tyckt bäst om genom åren. Vilka dessa filmer är förblir en hemlighet tills dom är på väg till vinnaren, för det finns bara EN vinnare den här gången. The winner takes it all. Så får det bli.

För att vara med i tävlingen mejlar du ditt namn till fiffi@fiffisfilmtajm.se samt skriver förslag på en klassiker som du vill att jag ska skriva om. Svårare än så är det inte. Senast måndagen den 19/11 behöver jag ditt mejl, nästa tisdag koras vinnaren.

Tack för all pepp, alla kommentarer, allt engagemang och att du läser. Hoppas du vill följa mig och Fiffis filmtajm ännu ett år.

 

Idag fyller Fiffis filmtajm 2 år!

Ännu ett år har gått och vart tog det vägen? Mäter jag det i antal filmer jag sett så förstår jag rent logiskt att tiden, dagarna, veckorna och månaderna har gått men känslomässigt hänger jag inte riktigt med.

Bloggen fyller två år idag och precis som en mänsklig tvååring växer den så det knakar. När jag startade bloggen hade jag hade en knasig dröm om att kanske kunna ha hundra (100!!) följare på Bloglovin inom två år men det är ju jättedumt att önska sig sånt jag ändå inte kan påverka, jag vet det, så att jag nu har 102 följare där är ju helt fenomenalt jätteroligt, nästan GALET tamejfan!

Den här bloggen har öppnat dörrar jag trodde var låsta med både en och två lås för såna som jag. Den har fått mig att träffa häftiga människor jag antagligen aldrig annars hade mött och den har pushat mig att se filmer jag kanske aldrig hade tagit i med tång om det inte vore för att stunden av skrivande efteråt sporrat mig. Men det kanske häftigaste av allt är kommentarerna, mejlen och samtalen som kommer i kölvattnet av mina recensioner och vetskapen om att du tar av din tid för att läsa det jag skriver. Det finns ingenting som gör mig mer glad och stolt än det.

Precis som förra året vill jag självklart fira min födelsedag och den här gången kommer en person att vinna The Ultimate Fiffis Filmtajm Movie Box, ett fullsmockat paket med FEM speciellt utvalda filmer (som fått toppbetyg av mig) och en hel del majsiga tillbehör, ja, allt du kan tänkas behöva för en helmaxad filmkväll.

Vill du vinna? Allt du behöver göra är att ge mig ett bra tips på ett Tre-om-en-tema som du skulle vilja läsa om (dom jag redan skrivit om hittar du här).  Om du dessutom går in och gillar bloggen på Facebook får du dubbla chanser.

Mejla ditt tips (och adress) till fiffi@fiffisfilmtajm.se senast den 22 november. Vinnaren publiceras här på bloggen den 23:e.

Lycka till och TACK SÅ JÄTTEMYCKET för att du är med och gör den här bloggen till vad den är. Vad den nu är.