Fredagsfemman #172

5. Behövs det en remake på Poltergeist?

Oavsett svaret på frågan så har den nya filmen premiär idag. Och ja, för dom som undrar men inte vågar sen om den gamla, den håller helt okej fortfarande.

.

.

.

4. Maggie <3

Igår skrev jag om Maggie här på bloggen, zombiedramat med Arnold Schwarzenegger och Abigail Breslin. Den har biopremiär idag. Det gör mig lycklig. Jag hoppas att många går och ser den och att alla som ser den släpper tanken på att den har nåt med World War Z, George A. Romero-zombies eller skräckfilmer att göra. Det har den inte. Maggie är en film av en alldeles egen sort. Den utmanar både genren och oss tittare OCH den fick mig att falla helt pladask.

.

.

.

3. Tippa sommarens fotbolls-VM!

Mellan 6 juni och 5 juli är det fotbolls-VM i Kanada. Pia Sundhage och vårat svenska damlag har kvalificerat sig och nu är det bara upp till oss här hemma att heja fram dom till superframgångar. Nu har du dessutom chans att vinna en slant genom att tippa på samtliga matcher! VM-tipsens mästare, aka Flmr-Steffo, har skapat en plattform där man på ett enkelt och smidigt sätt kan vara med och leka. Eller tävla. Eller gissa. Eller gnugga geniknölarna, läsa på och tippa med hjärnan. Klicka här för att komma direkt till VM-tipset 2015! Om inte annat, var med och tippa för att försöka slå mig. Jag har ingen aning så jag intuitionstippar, sån är jag.

.

.

.

2. Looking

Jag såg båda säsongerna under ett och samma dygn, bara en sån sak! Looking är helt enkelt en TV-serie som är både lättsmält, mysig, beroendeframkallande och riktigt bra. Och Jonathan Groff skulle ha varit en PERFEKT Superman. Mycket bättre än Henry Cavill. Just sayin. (Och nej, jag har inte sett honom i Glee och nej, jag kommer inte göra det heller)

.

.

.

1. Eurovision Song Contest

2015 är året när Australien gör entré i den europeiska musiktävlingen (!) och kanske – troligen – kommer vinna hela tjottaballongen. Jag sitter givetvis klistrad framför TV:n. Det här är ju en av årets absoluta höjdpunkter i TV-sammanhang. Och heja Måns och den tecknade gubben. Såklart! Det får GÄRNA bli final i Tele2 Arena nästa år.

.

.