Fiffis filmtajm önskar Dig en GOD JUL!

Idag tar jag en liten bloggpaus för årets mest traditionsenliga mysdag. Det blir julmusik för hela slanten här, god mat, en liten promenad och firande med både stora och små. Framåt kvällen hoppas jag att det finns ro i kroppen hos mina närmaste så vi kan landa framför TV:n och se Love Actually (eller Die Hard), vi får se vad som väntar.

Men fram tills dess hoppas jag att vi alla får en fröjdefull jul och att dagen innehåller precis det du helst vill – oavsett om det innebär att köra all-in-julfirande eller om du helst vill försvinna från allt och längtar efter vardag igen.

God Jul! Imorgon blir det filmtips som vanligt här på bloggen.

GOD JUL ÖNSKAR FIFFIS FILMTAJM

Nu är vi här igen. Julafton. Förväntningar och julskinka, kanske en förhoppning om stora snälla snöflingor och en Fanny och Alexander-jul? Kanske går du en sväng på stan och tittar in genom pyntade fönster och avundas myset som verkar pågå därinne? Kanske tänker du mer logiskt och inser att julhelgen sällan är i verkligheten som den skildras på film.

Men hur din julafton än är och blir så önskar jag dig en riktigt GOD dag.
En mysig dag. En lugn dag, med lite tur. Kanske lite must, lite gott, lite film?

 

Pssst. Vill du ha tips på julfilmer att se (och missa)? Kolla in min Filmiska Julkalender. 24 filmer som alla är gjorda för att bjussa på julstämning. En del lyckas mindre bra, en del är fantastiska.

♥ JAG ÖNSKAR DIG EN GOD JUL ♥

Julgröt och julmust och julstrumpa. Julljus och julskinka och julklappar. Tjongar man till med jul som prefix blir varje ord liksom…mysigare. Prova får du se! (Hur skulle det låta med ”bara” gröt, must, strumpa, ljus, skinka och klappar? Lite…torftigare, väl?)

Så idag ska jag julförsöka ha en julskön julafton och julnjuta av julgod julmat, julbubblig juldryck, julglada julbarn, julvuxna, jultomte, julgodis och jul-passa-på att julnjuta av julledigt och julefrid.

Jag tänkte även passa på att skicka ut en juligt varm julkram till dig som läser detta! Hoppas du får en fin och skön julafton! ♥ ♥

(Vi ses imorgon igen, då med en ”julig” fredagsfemma och på annandagen kommer – äntligen! – recensionen av Star Wars: The Force Awakens!)

SNACKA OM FILM #16 – ”Blir det inte julafton utan den?”

Julafton närmar sig med stormsteg och i Snacka om film dricks det glögg och pratas….film. Vi pratar även om jultraditioner, för och emot Karl-Bertil och ger några filmtips.

Steffo får den stora äran att under sitt uppdrag agera tomte och ge bort hårda paket i form av filmer till Kronprinsessas Victoria, Erik Hamrén och mig. Och det är inte vilka filmer som helst som slagits in och ges bort, det är filmer som kan LÄRA oss tre något vi inte redan kan eller vet. Spännande va? Det visade sig inte BARA bli spännande utan även jäkligt roligt! Han är riktigt finurlig ibland den där Steffo.

Detta lilla poddjulkort från oss blev lite kortare än vanligt men vi hoppas att det känns alldeles lagom. Vi är tillbaka på nyårsafton igen, då ska vi se tillbaka på filmåret som gått och grotta ner oss ordentligt både i det bästa och det sämsta som producerats i filmväg under 2015.

Till alla våra lyssnare  – EN RIKTIGT GOD JUL!

Podden kan lyssnas på där poddar finns men annars finns vi lite överallt. Följ oss gärna på det ställe som passar dig bäst.

Hemsida: sofpodden.se
Mejla oss: film@sofpodden.se
Instagram: sofpodden.se
Twitter: sofpodden
Facebook: www.facebook.com/sofpodden
Libsyn: snackaomfilm.libsyn.com/
Acast: acast.com/snackaomfilm
Podcaster/Podkicker: Sök på Snacka om film
Spotify: sofpodden

JAG ÖNSKAR DIG EN GOD JUL!

Idag är det Julafton. Idag är den den dagen på året då jag har som allra svårast att känna mig verkligt glad. Jag tänker på alla som inte har det så bra, som inte mår så bra, som är ofrivilligt ensamma. Jag tänker på alla som inte har pengar att köpa julklappar för och på alla som köpt julklappar ändå och får betala för det resten av året. Jag tänker på alla som längtar efter någon, som saknar någon, som sörjer, som har ont, som bara vill gå i idé och vakna upp i början på nästa år.

Jag tänker på alla barn som far illa denna helg, på alla barn och vuxna som låtsas le och på alla vuxna som beter sig som svin med för mycket alkohol under västen. Jag tänker på att ingen annan dag på året är lika illa förklädd som julafton.

Jag är tacksam för allt jag har, för allt som gör att jag känner mig trygg, glad och tillfreds med livet men jag kan inte bara tänka på mig själv. Det kan blinka och tindra och skrockas och skålas, det kan vara hur mysigt och gott och varmt som helst, för mig kommer julafton alltid att vara en känslomässigt komplex dag.

Jag önskar dig en fin julafton och hoppas du firar den på bästa möjliga vis just för dig! God Jul!

Julaftonsfilm: A CHRISTMAS CAROL

Det här med jul kan vara det mysigaste som finns. Alla är snälla, alla är genuint glada, alla är uppklädda, alla beter sig som folk, ingen är uttråkad, berusad, sockerchockig och tjatar på julklappsöppning. Tomten är stor, brummig och nykter, all mat är perfekt lagad, släkten är sams, hemmet perfekt städat och piffat och det snöar sådär lite lagom. Tanken på en sådan jul är alldeles magisk.

Jag önskar dig en god och magisk jul hur du än firar den, kanske med en klassisk spökhistoria signerad Charles Dickens?

.

.

JAG ÖNSKAR DIG EN RIKTIGT GOD JUL

Det längtas efter saker
sånt om alltför snabbt glöms bort
Men tänk på presenter
av en helt annan sort
Att ge en kram är gratis
precis som att vara snäll
och du kan ge bort det jämt
inte bara precis just ikväll

Jag önskar dig en riktigt lugn, mysig och god jul. Vi ses imorgon igen.

God Jul & Månadens filmsnällis: Gus och råttorna som har fattat att hjälpsamhet gör skillnad

Årets sista filmsnällis ska presenteras och det är med en genomtänkt baktanke som den kommer just idag och inte i början av månaden som alla dom andra har gjort.

Månadens filmsnällis har nämligen både med julen och med den fina hjälpas-åt-tanken att göra. Hjälps vi åt med det tråkiga kan vi alla få tid över att ha lite roligare och det gäller även årets övriga dagar men kanske speciellt julen.

Många människor har inget eller ingen att dela julen med, många människor har överflöd både av saker och släktingar. Många äter för mycket, en del dricker för mycket. Många sliter som djur med mat, plock, disk och fix medans andra sitter och pöser dagen lång i finfåtöljen.

Kom igen! Hjälps åt! Gör den här julen till något toppenfint! Kan små tecknade möss göra skillnad så kan du och jag.

Från mig till dig – en riktigt G o d J u l !

 

Det här var den sista filmsnällisen här på bloggen. Vill du läsa om dom andra kan du klicka här

, då kommer du till Göran, Vera, Mike, Emil, Prot, Zeb, Freddy, Gabriella, Talia, Charlie och Forrest.