I SPIT ON YOUR GRAVE 3 – VENGEANCE IS MINE

I första I spit on your grave-filmen (från 2010) var Jennifer Hills (Sarah Butler) utsatt för dom mest bestialiska övergreppen men fick sin blodiga och (kan man tycka) rättmätiga hämnd till slut. Nu är vi framme vid den tredje filmen och nu är Jennifer faktiskt tillbaka igen!

Med nytt namn och ny identitet i en ny stad försöker Jennifer börja om med sitt liv men man kan väl säga att det som hänt skapat ärr i henne som inte vill gå över. Dagligen påminns hon om vådtäkterna och varenda kille som närmar sig henne ser hon som en potentiell våldtäktsman och misshandlare. Med rätta, kan man tycka. Killarna i filmen är nämligen inga snällisar direkt.

Daniel Gilboy har skrivit ett manus som ger vatten på sin kvarn för alla tjejer och kvinnor som ser på män som djur. Han verkar inte ha några svårigheter med den synvinkeln själv heller, det är all-in i manliga AS av alla sorter, färger och åldrar. Han har även gått all-in vad gäller hämndprylen, Jennifer är nämligen (nästan) mer än lovligt kreativ när det gäller att ge igen på våldtäktsmän ”på deras eget sätt”. Några scener gjorde att blodet isades i mig och detta trots att jag är av annat kön än dom som får sina….uppskurna….i filmen.

Trots att det här är den tredje filmen i serien så tycker jag att det är den bästa. Ramberättelsen håller hela vägen, Sarah Butler är suverän som Jennifer och slutet är coolt. Men vet du med dig att du är kräsmagad, inte tål att se blod eller andra grovheter, välj bort denna film. För din egen skull.

Filmitch har också sett filmen och idag skriver han om den. Här är hans recension.