Fredagsfemman #168

5. Se Pianot på bio!

Har du aldrig sett Pianot? Har du sett Pianot men inte på bio? Har du sett Pianot på bio men vill se den en gång till? På måndag kl 19.00 visas denna otroliga film  på Cinemateket. Har du möjlighet att gå, gör det. Ett litet tips i all välmening bara. (Recension finns här)

.

.

.

4. En andra chans

För en månad sedan skrev jag om min episka tabbe när jag började se dokumentärserien The Jinx i fel ordning. Sen gav jag upp. Luften gick liksom ur mig. Men skam den som ger sig. Jag behövde bara ge mig själv lite andrum och en förlåtande klapp på axeln för nu har jag sett serien – I RÄTT ORDNING – och det ÄR precis lika bra som alla säger. Sjukt bra faktiskt.

.

.

.

3. Alla är fotografer

Årets avsnitt av Alla är fotografer är väldigt bra. Smarta, roliga och lite rörande faktiskt. Klicka här för att komma direkt till Svtplay. Ett perfekt tips för en regnig förmiddag, eller en solig om du inte har nån lust att gå ut.

.

.

.

2. Vad pysslar folk med i källaren egentligen?

Det är en ganska speciell yta i ett hus, källaren. Det är lätt att få Josef Fritzl-vibbar om man börjar tänka för mycket men det finns ju mindre suspekta aktiviteter man kan ägna sig åt där med såklart. Filmaren Ulrich Seidl (kanske mest känd för sin Paradis-trilogi) har gjort en dokumentärfilm om österrikarnas källarvanor som heter Källaren. I Stockholm kan man se den på bio från och med idag. Det lär väl inte kunna mäta sig mot Avengers – Age of Ultron i biljettintäkter men nånting säger mig att den kanske bjussar på en mer unik filmupplevelse än superhjältarna lyckas med. Vem vet? Inte jag. Än.

.

.

.

1. Hulken

Det finns ingen mer värdig etta denna vecka än superhjältarnas superhjälte. Hulken är bäst, Hulken är skönast, Hulken är grönast. Och jag HOPPAS att alla kids som inte har någon aning om hur Hulken såg ut när han för första gången såg dagens ljus på TV letar upp den gamla TV-serien och kanske till och med charmas en smula. Det var inget dator-fix på den tiden. Hulken var grön på riktigt – och stark som fan!

.

.

Fredagsfemman #164

5. Bloodline

Den där nya Netflix-serien Bloodline, kan nån berätta mig för mig what the fuzz is all about? Jag har sett hela serien nu och för varje avsnitt som gick tänkte jag NU måste nånting hända, NU vänder det, NU blir det en twist, nånting jag aldrig sett förut. Men det kom aldrig nåt. Och den där berättarrösten, den manliga varianten av den kvinnliga i Desperate Housewives….varför? Serien får 2/5 och då är jag ganska snäll.

.

.

.

4. Jobb-bio

Imorgon är det dags för årets andra jobb-bio, då ska hela färgbutiksgänget gå och se filmen Home. Ena trailern är lysande, den andra not so much så det känns som filmen kan bli både flipp eller flopp eller nånting där emellan. På söndag kan du läsa vad vi tyckte.

.

.

.

3. Jane Campion kommer till Stockholm

Den 26 april kommer den mästerliga regissören Jane Campion till Stockholm och med anledning av det visar Cinemateket alla hennes filmer under våren. Mer info finns här, här kan du köpa biljett för att närvara vid samtalet och här kan du läsa mina tankar om hennes filmer när jag hade min Jane Campion-vecka.

.

.

.

2. Ruth Wilson

Jag har sett henne i Luther och Saving Mr Banks och hört hennes röst i Locke men det är i TV-serien The Affair som jag verkligen kan säga att jag fattar grejen med Ruth Wilson. Grym är hon. Grym!

.

.

.

1. Blåst på The Jinx-konfekten

Så är man med på HBO Nordic-tåget. 79 kr/månad känns det helt klart värt speciellt nu när Game of Thrones snart börjar igen. Och jag blev så GLAD när jag såg att The Jinx fanns att se där, serien jag läst om och varit nyfiken på ett tag. Så jag börjar titta, tycker det är lite luddigt men vafan, så kan det vara ibland, det är väl bara att härda ut lite, snart är jag inne i historien. Hjärnan får jobba lite i alla fall. Så tar avsnittet slut och jag ska se nästa men då märker jag att det är det SISTA avsnittet jag sett! Avsnitten är listade i ”fel” ordning och jag gjorde dundertabbarnas dundertabbe. Känner mig både svindum och lurad och framförallt totalblåst på The Jinx-konfekten.

.