PERFECT MOTHERS

Ibland undrar jag hur Kevin Walker, Eric Saade, Måns Zelmerlöw, Anton Ewald och Danny Saucedo ser på saken. Saken? Ja, saken som stavas medelålders-kvinnor-som-skulle-kunna-vara-deras-mammor som står med tungan hängandes vid naveln och lämnar snigelspår vid blotta åsynen av dessa lammköttspojkar. Är det lite charmigt? Är det lite äckligt? Är det lite likgiltigt? Är det lite gummslemvarning?

Jag tycker själv att fenomenet är ganska intressant, speciellt eftersom det finns så många kvinnor som skulle kasta Ittalavaser i väggen om deras män gjorde samma sak med tjugo-tjugofem-trettio år yngre tjejer. Men på nåt sätt ses det inte med samma ögon, varken av kvinnorna eller när jag hör (yngre) män kommentera hela grejen. Det är milfar hit och lyllosar dit och åldersskillnaderna suddas ut på ett sätt som jag inte tror att nittonåriga tjejer i samma situation skulle känna om dom hade 45-åriga småbarnspappor med halvbånge i byxan efter sig. Men det är bara mina tankar om saken.

I Perfect mothers (alternativ titel: Adore) får vi se manusförfattaren Christopher Hamptons syn på gummslemsfenomenet men twistat ännu ett varv.

Barndomsvännerna Lil (Naomi Watts) och Roz (Robin Wright) fick barn samtidigt och har bibehållit en supernära relation genom livet. Lils son Ian (Xavier Samuel) och Roz son Tom (James Frecheville) är bästa vänner och har nästan vuxit upp som bröder och därför blir det kanske ännu mer…. skruvat…. när Ian och Roz börjar ligga med varandra. Tom kommer på dom, blir förbannad och berättar för Lil som blir alldeles förstörd och dom löser problemet med att ligga lite dom med. Det är själva uppstarten till två passionerade förhållanden som i mångas ögon kan kännas rätt ____________ (fyll i valfritt lämpligt ord beroende på hur du ser på saken).

Anne Fontaine har regisserat en film som jag egentligen tycker är mer intressant som diskussionsunderlag än bra som film betraktad men samtidigt är det svårt att inte tycka om filmen när Naomi Watts, Robin Wright och Xavier Wright är så jäkla bra. Men visst sitter jag som ett frågetecken i soffan och undrar vad som hände samtidigt som jag tackar gud att jag inte heter Kevin Walker.

(Hehe. Jag sökte på filmen på Cdon. Fick en något…konstig….träff)

6 svar på ”PERFECT MOTHERS”

  1. Problemet är väl också att de unga (yngre) män som känner att en sådan uppmärksamhet inte är ok inte får särskilt mycket respekt för de känslorna. Har från gång till annan reagerat på de här tendenserna, kanske har det börjat ändras men väldigt länge upplever jag att filmrelationer mellan yngre män och äldre kvinnor tenderat att beskrivas som mycket mer positiva och oproblematiska än som samma relation existerat mellan en äldre man och en yngre kvinna.

    1. Sofia:
      Att en äldre man har en relation med en yngre kvinna känns som vardagsmat, en äldre kvinna med en yngre man är (fortfarande) mer spännande – tror jag.

      Men tänk om dom gjort denna film enligt tvärtomtanken. Perfect fathers. Två halvgamla pappor som ligger med den andras i princip tonåriga dotter. Men det är klart, är papporna George Clooney och Brad Pitt så kanske filmen skulle funka på samma sätt som denna film gör nu, men problematiken är ju fortfarande densamma.

  2. Ja, kanske det. Kanske borde man se denna trots allt. Blev inte av när jag fick upp ögonen för den för ett tag sen, men bra att jag blev påmind och att den verkar gå att se. Som du är inne på kan jag tänka mig att den (åtminstone) väcker en del intressanta diskussioner…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.