RAPTURE-PALOOZA

Det finns filmer man bör se när man är trött, när man är totalt urblåst i hjärnan, när det känns som att det lilla intellekt man har intakt är placerad nånstans mellan skinkorna. Befinner man sig i detta läge är Rapture-Palooza en ypperlig film.

Lyckas man frambringa nån form av kritiskt tänkande, en längtan efter substans och mening och en vilja att se en film som kräver mer än IQ daggmask för att förstå, ja då är Rapture-Palooza kanske inte filmen för dagen.

Med den här filmen i visserligen ganska färskt men ändock minne kan jag förundras över hur mycket jag skrattade. För skrattade, det gjorde jag. En pratande svärande kråka, skitkul ju! Craig Robinson som en rätt äcklig sexfixerad Satan, jätterolig! Ana Gasteyer som spelar psyk-mamman som skriker WHY WHYYY WHYYYYYYY hela tiden, jag ler bara jag tänker på henne. Och Anna Kendrick som den vanliga tjejen som ska försöka hålla ihop både förhållandet med pojkvännen, den lilla familj hon har kvar samt knäna filmen igenom för att inte bli påsatt av Hin Håle himself, hahaha, hon är kanon!

Precis som att McDonalds Drive-in ibland funkar när man är hungrig, inte för att det är världsgott utan för att man blir mätt, precis så funkar Rapture-Palooza. 85 minuter totalt hjärndöd komedi som varken kan eller bör analyseras sönder. Det är simpel underhållning, inget mer än så.

Fripps filmrevyer skriver också om filmen idag. Skrattade han? Euhm….klart han gjorde! Eller? Läs recensionen här.

5 svar på ”RAPTURE-PALOOZA”

  1. Många bortförklaringar om hur dålig denna är blir det innan du säger att den är jätterolig. Men som jag misstänkte gillade du den inte lika mycket som jag. Du får behålla Movie 43 så tar jag Rapture-palooza…

    1. Henke:
      Det är mer förklaringar än bortförklaringar 🙂 Filmer inom denna genre kräver ett speciellt sinnestillstånd för att verkligen funka och jag tror att vi såg den under ganska perfekta omständigheter. Och betänk då var mitt intellekt måste ha varit gömt när jag såg Movie 43! 😉

  2. Skulle troligen totalignorera denna film om det inte var för Kendrick åhhhh nu får jag vändas se eller inte? Å andra sidan gillar jag Movie 43……..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.