SMALLFOOT

17 december, 2018

Jag tänker att vi alla har hört talas om Bigfoot, eller hur? Bigfoot, Storfot, är enligt Wikipedia även kallad Sasquatch och är en kryptozoologisk varelse som sedan 1800-talet rapporteras ha setts i stora skogar i USA och Kanada. Eventuellt kan den vara en släkting till snömannen, yeti.

Så….tänk OM Bigfoot finns? Tänk om det även finns ett helt gäng Bigfötter? Bigfeet? Massor med Bigfoots som bor i ett samhälle och lever där i lugn och ro och sköter sitt samtidigt som dom berättar sagor för sina Bigfootbarn om Smallfoot, dom små varelserna med ännu mindre fötter? För visst måste vi människor vara lika otäcka för ludna snömän som dom är för oss?

Det här är en tecknad film som verkligen gör sig bra för hela familjen. Nu pratar vi från den yngsta av alla unga till den äldsta av alla gamla. Smallfoot är en film som inte kan reta upp någon men som ändå har sina små stunder av trevlig underhållning för alla smaker. Jag själv hade en väldigt mycket trevligare biostund än jag hoppats och trott. Jag skulle faktiskt vilja gå så långt som att säga att filmen är rejält mysig. Och vintrigt härlig såhär innan jul. Och tänkvärd. Lite av varje alltså. Som en smågodispåse i tecknad-film-format.

{ 3 comments… read them below or add one }

Sofia december 17, 2018 kl. 18:48

Ska man utgå från affischen tycks filmen mest handla om yetis och inte sasquatchs

Svara

Fiffi december 20, 2018 kl. 18:41

Sofia:
Jadu, jag har ingen aning om vad som är skillnaden 😉

Svara

Sofia december 21, 2018 kl. 12:21

Har jag min kryptozoologi rätt är Sasquatch amerikanska och bruna medan Yetis är asiatiska (Nepal) och vita 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: