THE EQUALIZER 2

19 februari, 2019

Denzel Washington är tillbaka som hämndens mästare Robert McCall och Antoine Fuqua repriserar regissörsrollen. Alla som gillade första The Equalizer kommer således inte bli besvikna.

Själv gav jag första filmen en stabil tvåa, och när jag läser min text från 2014 konstaterar jag att väldigt mycket är samma lika nu.

“Sen är det alla dessa övertydliga nu-tar-vi-det-en-gång-till-scener. Först händer det något (A), typ nån dör (B). Sen ska A filmas i slowmotion så att man inte kan missa att A faktiskt sker och att B blir resultatet av A. Sen kommer en “polis” och tittar igenom bilder från brottsplatsen och ser den döde B samtidigt som det klipps till slowmotionscenerna A så att vi återigen får se B bli mördad – SOM OM VI KUNNAT MISSA DET FÖRSTA GÅNGEN????

Med ovan nämnda faiblesse i åtanke är det klart filmjäveln blir lång. Den är lång så lång så lång MEN jag har min spaning i åtanke och det är den som håller mig vaken. Spaningen lyder “Denzel Washington springer aldrig på film”. Och så sant som det är sagt även i denna film, Denzel GÅR från mordplatser, han GÅR från sprängda byggnader, han GÅR ikapp bilar, han GÅR och gömmer sig. Och han GÅR i slowmo såklart. “

Precis som John Wick och John Wick 2  (med Keanu) i mångt och mycket är samma film så är även The Equalizer ett karbonpapper mellan en kassako till en annan. För det är klart att den här filmen blev gjord när den första gick så bra och det är klart att den här filmen inte är sämre än den första. Nu känner vi ju Robert McCall lite mer, förstår hans agenda och kan heja på när han brukar övervåld på en annan nivå. Kanske? Eventuellt?

För egen del kändes det så i alla fall. Jag gillade den här filmen mer än första ÄVEN om dom är väldigt lika varandra. Dagsformen kanske krävde en hämnarrulle av rang? Ja, kanske det. Sen gillar jag scenen när Denzel öppnar en färgburk. Han har bra handlag med öppnaren. Det är alltid ett plus.

{ 7 comments… read them below or add one }

Henrik februari 19, 2019 kl. 09:45

Jo men visst är detta allt en tämligen hyfsad våldsunderhållning. Jag fann tvåan snäppet under den första men helt klart duglig ändå. Gav den 3/5.

https://fripp21.blogspot.com/2018/09/the-equalizer-2-2018.html

Svara

Fiffi februari 26, 2019 kl. 08:36

Henrik:
Det är ju ändå Denzel. Det ska mycket till att en film med honom är helt oduglig 🙂

Svara

Pappan februari 19, 2019 kl. 20:35

Jag VET att jag sett Denzel springa förut, men i vilken film vet jag inte… Han kanske är mer självmedveten om sättet han springer än Steven Seagal är och därför har det som en klausul i sina filmer att han inte springer?

Svara

Fiffi februari 26, 2019 kl. 08:37

Pappan:
Han springer lite i slutet på denna film men det kan man bortse ifrån. Tror han är lite för “cool” för att springa. Han skrider hellre fram 🙂

Svara

Movies - Noir februari 21, 2019 kl. 21:00

Håller med dig. Tycker denna var något bättre än den första filmen. Första var helt ok, men här funkade det bättre överlag.

Denzel har aldrig varit en favorit, men gillade honom i denna. Han brukar ju vara bra, men kanske lite upprepande trots allt.

http://moviesnoir.blogspot.com/2018/09/the-equalizer-2.html

Svara

Fiffi februari 26, 2019 kl. 08:38

Movies-Noir:
Den här filmen känns kanske lite upprepande just för att man vill ge publiken exakt det den vill ha för att på så sätt få in så mycket dollars så möjligt. Och den lyckas ju med det 🙂

Svara

Movies - Noir februari 27, 2019 kl. 16:40

Ah, fast jag menade att Denzel kan vara upprepande i sina roller 😉 Tycker denna film ändå skiljer sig mer än väntat från den första filmen. Och denna gillade jag mer.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: