THE LAZARUS EFFECT

18 juli, 2015

Om man följer Olivia Wilde på twitter har man inte kunna undgå att få en viss hajp för The Lazarus Effect. Hon känns genuint stolt över både filmen och sin medverkan och jag har förstått att filmen är väldans läskig.

Tillsammans med mumblecorekungen Mark Duplass har hon huvudrollen i filmen och dom två tillsammans känns riktigt sköna. En otippad kombination, speciellt för att vara i en skräckfilm. Vuxna människor utan blöta vita linnen och sillisar.

Frank (Duplass) och Zoe (Wilde) är läkarstudenter, eller forskare kanske? Genom tester på djur försöker dom hitta sätt att återuppliva döda. Tillsammans med resten av teamet har dom fått ett stort ekonomiskt anslag som gör att dom kan jobba med detta på heltid (och mer därtill) och relationen mellan Frank och Zoe har blivit lite ansträngt kan man säga. Det finns inte tid (eller lust) för så mycket mer än bara jobb. Men när det händer en olycka under ett av djurförsöken sätts kunskapen och viljan att lyckas på prov.

The Lazarus Effect är en skräckfilm som fått åldersgränsen PG-13 i USA. Det kan aldrig vara positivt, speciellt inte eftersom USA är ett land som har lite annan syn på både våld och nakenhet än vi är vana vid. Gränserna för vad som är okej och moraliskt försvarbart är liksom…lägre. Jag vet inte om filmen är anpassad för att klara en lägre åldergräns eller om den är satt efteråt, hur som helst är den inte alls speciellt otäck. Jag känner mig lite besviken faktiskt.

{ 7 comments… read them below or add one }

filmitch juli 18, 2015 kl. 10:18

nä inte alls bra. pg-13 är ett aber men det är gränsen alla bolag eftersträvar vad jag förstått. man tjänar mest pengar då.
https://filmitch.wordpress.com/2015/07/12/the-lazarus-effect-2015-usa/

Svara

Fiffi juli 20, 2015 kl. 07:40

filmitch:
Synd. Både att den inte är bra och att anledningen troligtvis är att den är tillmesad för att passa åldersgränsen. Tror den hade kunnat vara riktigt ruggig om man vågat gasa på lite mer.

Svara

Sofia juli 20, 2015 kl. 08:01

Sillisar?

Svara

Fiffi juli 21, 2015 kl. 07:27

Sofia:
Sillisar?

Svara

Sofia juli 21, 2015 kl. 11:44

Alltså, jag vet inte vad sillisar betyder. 🙂

Svara

Fiffi juli 22, 2015 kl. 09:04

Sofia:
Ahaaaa 🙂 Det betyder silikonbröst 🙂

Svara

Sofia juli 23, 2015 kl. 14:19

Perfekt — ännu en semester som aldrig kan anses bortkastad, jag har ju lärt mig något nytt. Undrade annars om det kanske var någon form av klädesplagg 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: