BACK TO THE 80´S: TITTA VI FLYGER (1980)

19 augusti, 2014

.

.

.

Första filmen ut i detta nya tema blir en film jag inte sett sen jag sög på tummen.

Nä, eller jo, eller nä, jag sög aldrig på tummen men jag var fan inte gammal när den här dök upp på moviebox i mitt föräldrahem.

Eller jo, jag var nog rätt gammal. Då bodde jag i en byhåla och mina föräldrar var inte direkt först på bollen när det vankades nymodigheter så jag kan nog ha varit 12 när jag såg den (och väldigt få 12-åringar suger på tummen). Hur som helst, jag mindes inte ett jota av filmen när jag började titta, det var helt blankt i huvudet. Ganska skönt faktiskt.

Titta vi flyger är en film som handlar om att jag tittar på folk som flyger. Resande som tar sig från A till B i ett Trans America-flygplan, flygvärdinnan Elaine (Julie Hagerty) som precis gjort slut med sin pojkvän (som också är med på planet). Sen är det L.A Lakers-basketstjärnan Kareem Abdul-Jabbar som co-piloten Murdock som en förnumstig barnskådespelare med hästtänder direkt känner igen som L.A Lakers-basketstjärnan Kareem Abdul-Jabbar. Captain Oveur (Peter Graves) bjussar på föga smakliga sexuella anspelningar på nämnda barnskådespelare med hästtänder och jag bara suckar. Det här är fan inte roligt alls. I n t e a l l s.

Till exempel, det är en evighetslång scen med Bee Gees Stayin´Alive som musikalisk fond som ska fungera som spoof på Saturday Night Fever (när John Travolta dansar med sin vita kostym) men hahschhhhost SOM det inte funkar. Jag drar inte på smilbanden en microsekund, inte under hela speltiden. 88 minuter har aldrig känts längre.

Det är tur att jag vet att 80-talet har så himla mycket härlig film att bjussa på för det här var fanimej inte kul.

Det här är första filmen i temat Back to the 80´s. Idag kommer två inlägg till om filmer från 1980, ett vid lunch och ett ikväll. Nu kan det bara bli bättre, eller hur?

{ 13 comments… read them below or add one }

Movies - Noir augusti 19, 2014 kl. 12:32

Hmm, alla komedier har sina fans. Inte min favoritkomedi där ute, men vill minnas att jag gillade den till stora delar. Det är trots allt Nakna pistolen-gänget som ligger bakom så gillar man de filmerna bör man ge denna en chans.

Det roliga är att det mesta du nämner att du inte gillade tyckte jag var bra 😉 Så här skrev jag om filmen som fick en stark trea.

Svara

Fiffi augusti 19, 2014 kl. 14:15

Movies-Noir:
Jag gillar Nakna pistolen-filmerna jättemycket men det här var inte min kopp the alls. Gosh så mossigt. 😉 Ska hoppa in och läsa vad du skrev.

Svara

Henke augusti 19, 2014 kl. 13:50

Har inte sett om denna sedan 80-talet. Kommer ihåg den som ganska kul. Var där inte en flygvärdinna som blåste upp en autopilot? Ett lite annorlunda ”blow job”. Haha.

Svara

Fiffi augusti 19, 2014 kl. 14:18

Henke:
Jo, det var roligt, hö hö, jätteroligt. Vad ironi inte gör sig i skrift 😉

Fast det skulle vara intressant att se vad du tycker om filmen i nutid. Jag tycker inte den har åldrats så värst snyggt direkt.

Svara

Henke augusti 19, 2014 kl. 14:20

@Fiffi: om det nu var ironi… 😉

Svara

Sofia augusti 20, 2014 kl. 18:58

Visst är den lite mossig och just dansscenen är kanske inte filmens starkaste humormoment. Men jag har ändå sett den ett otal gånger under åren och tycker att den fortfarande är värd att skrattas åt. Men det är kanske bara nostalgin som talar?

”I am serious…and don’t call me Shirley” Hysteriskt, juh 😉

Svara

Fiffi augusti 20, 2014 kl. 19:39

Sofia:
Det kan nog vara nostalgin som talar här 😉

Svara

Vrångmannen augusti 21, 2014 kl. 16:16

*svimmar och ramlar nedför en trapp för länge* 😀

Svara

Fiffi augusti 21, 2014 kl. 17:00

Vrångmannen:
Gör du? Tycker du jag varit för snål med betyget eller var du bara lite ostadig under fötterna? 😉

Svara

Vrångmannen augusti 22, 2014 kl. 09:08

Hahaha! En av mina favoritkomedier i filmhistorien. Den har åldrats lite men jag tycker fortfarande den är schysst. Blev lite yr där ett tag men nu är jag ok igen 😀

Svara

Fiffi augusti 22, 2014 kl. 09:45

Vrångmannen:
Där ser man så olika det kan bli ibland. Eller oftast. 😉

Svara

filmitch augusti 25, 2014 kl. 00:06

Har faktiskt aldrig sett och chansen att jag kommer göra det är mycket liten.

Svara

Fiffi augusti 25, 2014 kl. 13:53

filmitch:
En bra tanke tycker jag 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: