UPGRADE

4 december, 2018

Leigh Whannell, snubben som startade hela Saw-franschisen (och även Insidious), har skrivit och regisserat en ny film. Upgrade. Om det blir som jag tror så kommer det säkerligen en Upgrade 2 eller Upgrader om nåt år eller så.

Upgrade utspelar sig i en rätt så nära framtid där mycket ser ut som vi är vara vid men mycket är betydligt mer high tech. Grey Trace (Logan Marshall-Green) är gift med Asha (Melanie Vallejo) och det verkar som att det är hon som drar in storkosingen i familjen. Grey meckar gamla bilar som han sen säljer till folk som kan betala. Som den förmögne inåtvände kufen, uppfinnaren Eron Keen (Harrison Gilbertson). Han har kommit på nån form av självtänkande chip som kan opereras in i kroppen och som liksom lagar och “tar över” det som behövs fixas. Uppgraderar, liksom.

Det är väl knappast en spoiler om man skriver att det är Grey som får en uppgradering? Det är ju bara att titta på postern. Men mer än så tänker jag inte skriva om handlingen.

Det är “nåt” med den här filmen som gör att det inte klickar helt för mig trots att den på många sätt är bra. Den känns påkostad i effekter och så, ändå får jag lite B-vibbar. Logan Marshall-Green är bra men han känns fortfarande som en lågprisvariant av Tom Hardy. Och Harrison Gilbertson, skulle det inte egentligen ha varit Dane De Haan men han hade inte tid/var för dyr?

Njaaaaaaah, jag kanske är lite sur nu, vad vet jag? Jag kanske är lite väl pjåkig? Filmen är ju bra, vad bråkar jag för? Ähh, jag bråkar inte, jag försöker bara analysera icke-klicket. Men en trea är ett bra betyg och filmen är helt klart sevärd.

{ 5 comments… read them below or add one }

Sofia december 4, 2018 kl. 16:16

Det känns helt orimligt att Dane DeHaan skulle vara “för dyr”. Hans agent borde betala folk för att han ska få jobb

Svara

Fiffi december 5, 2018 kl. 18:28

Sofia:
Hahaha, tycker du han är SÅ kass alltså? Har du sett A cure for wellness? 🙂

Svara

Sofia december 6, 2018 kl. 08:55

Nej, men jag är nyfiken på den. Skulle ev kunna få mig att ändra åsikt. Som Lucky Logan och Adam Driver

Svara

filmitch december 9, 2018 kl. 19:51

Jag vart inte sur alls. Gillade filmen mkt och LMG må va en lågpris Hardy men hellre det än inte alls 😉
https://filmitch.wordpress.com/2018/08/29/upgrade-2018-australien/

Svara

Fiffi december 20, 2018 kl. 18:31

filmitch:
Om DET håller jag med till fullo. Allt som är i närheten av Tom Hardy funkar även om the real deal är att föredra 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: