WHAT WE DO IN THE SHADOWS

6 mars, 2015

Hur funkar det praktiskt när ett gäng vampyrer delar lägenhet? Allt det där logistiska, sköts det per automatik utan tjafs? Alltså städning, diskning, matlagning, betala hyran, sopa bort skelettdelar, sanera blodklafsiga golv och sånt?

Vampyrerna Viago (Taika Waititi), Deacon (Jonathan Brugh) och Vladislav (Jemaine Clement) bor tillsammans med den riktiga oldisen i sammanhanget, Petyr (Ben Fransham). Petyr är typ 8000 år gammal och fräser mest. Viago är pedanten, ordningsmannen, han vill ha koll på grejerna och ställer klockan så han vaknar när solen gått ner. Deacon gillar att festa och Vladislav är den stora kvinnotjusaren.

Det är en väldigt charmig film det här. Finurlig. Rolig. Knasig. Egen. Uppfinningsrik. Jag fnissade gott filmen igenom. Jag gillar den, jag gillar den så pass mycket att den får en extra fiffilura för viljan, orken och kreativiteten att göra något nytt.

Flmr-Steffo har också sett filmen och jag tror mig veta att den fick honom att skratta en hel del. Här hittar du hans recension.

{ 4 comments… read them below or add one }

filmitch mars 6, 2015 kl. 19:55

Två mot en här – tramsig och larvig blev mitt intryck. Tjuritch kanske?
https://filmitch.wordpress.com/2015/01/15/what-we-do-in-the-shadows-2014-nya-zeeland/

Svara

Fiffi mars 6, 2015 kl. 22:31

filmitch:
Jaaaaaao, lite Tjurich är du nog 😉 2/10, det var bra snålt.

Svara

Voldo mars 11, 2015 kl. 23:28

Helt okej film tycker jag, men blev inte överförtjust. Tyckte det var märkligt att vampyrerna ville vara så måna om att ingen skulle veta om deras existens och att de ändå bjuder in ett dokumentärteam för att öppet dokumentera deras liv. 😛

Svara

Fiffi mars 12, 2015 kl. 08:13

Voldo:
Hahaha, det har du rätt i! 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: