OM FIFFI

Jag som skriver och driver den här bloggen är precis lika insnöad som vilken filmnörd som helst, självklart är jag det, film är ju det intressantaste som finns.

Sedan 1986 har jag skrivit upp samtliga filmer jag sett i en filmbok – med betyg och allt. Mitt mål är att alla dessa 5500 filmer ska finnas recenserade på denna blogg när jag går i pension – plus alla nya filmer jag sett såklart – vilket inte kommer hända men där nånstans ligger min ambitionsnivå.

När jag inte skriver filmrecensioner och går på pressvisningar jobbar jag som färgbutikschef, färgsättare och designer.

Jag är barnsligt förtjust i läskiga-djur-under-vatten-filmer, Pixar-finurlighet, MARVEL, Woody Allen, slafsiga skräckfilmer, kluriga rättegångthrillers, kiss-å-bajs-komedier, Sylvester Stallone och den ständiga jakten på den perfekta filmupplevelsen.

Vill du mig nåt?
Mejla fiffi@fiffisfilmtajm.se

Lite annat smått och gott om mig och bloggen:

Juli 2011: Jag blir kontaktad av ett produktionsbolag som vill provfilma mig som filmtipsare i ett program på TV3. Jag provfilmar. Det var läskigt. Jag sa bajs många gånger och fick såklart inte jobbet. Det berodde dock inte på det.

Augusti 2012: Jag var inbjuden av SFI till att delta i ett seminarium på Malmö Filmdagar som hette Sociala mediers makt över filmen. Det var Julia Skott, Andreas Öhman, Emilia Molin och jag som diskuterade detta med Anna Serner som moderator.

November 2013: Fiffis filmtajm blir en av Stockholms Filmfestivals officiella festivalbloggar.

December 2013: Fiffis filmtajm blev nominerad av MovieZine till Årets Filmblogg 2014. Det blev ingen vinst men väl ett hjärtvärmande hedersomnämnande.

November 2014: Jag blev utvald som en av åtta svenska filmkritiker till MovieZines kritikervecka. Här finns intervjun.

December 2014: Jag har köpt en alldeles egen biostol på Bio Rio salong 1. Vill du se på film sittandes i just min stol får du boka rad 8 plats 150.

September 2015: Bloggen får dela tid med det nystartade jätteroliga projektet, filmpodcasten Snacka om film, som jag har tillsammans med en annan filmbloggare, Flmr-Steffo.

December 2015: Fiffis filmtajm blev nominerad av MovieZine till Årets Filmblogg 2015. Det blev dock ingen vinst i år heller. Darn.

Augusti 2019: Bloggen pausas på obestämd tid då allt fokus istället hamnat på filmpodden Snacka om film.

13 svar på ”OM FIFFI”

 1. Hej vännen!
  Håller alla mina tummar för att det positiva i ditt liv skall vinna!
  Men skulle utfallet bli mörkt…vänd dig till oss i norr. Vi finns alltid där.

  Definitionen av en (riktig) vän är den att det spelar ingen roll om du blir känd. rik, självmordsbenägen, arg, ledsen, likgiltig eller glad,,,,, den riktiga vännen kan du alltid ringa/krama.

  Kram/ Staffan

  P.s Pajar bilen, ring mig….börjar bli grym på att mecka…*ler*

 2. Wow! Super grym sida! Hur kan jag har missat din blog i alla dessa år, finns ju hur mycket som helst roligt att läsa här! Du ska inte börja podcasta då? =)

  1. Markus:
   Hej! Tack för att du hittat hit! Bättre sent än aldrig, eller? 😉

   Vad gäller podcast så är det nog inte riktigt min grej (jag gillar knapprandet på tangentbordet mer än pratandet) men jag har faktiskt spelat in en podcast ihop med Deny Everything-Joel (www.joelburman.com) som kommer sändas inom en snar framtid.
   Tittade in på din/er sida och ska lyssna mig igenom era podcast vid tillfälle 🙂

 3. Visste inte riktigt vars jag skulle ställa den här frågan så jag lägger den under den här rubriken!

  Vars är det man lägger till en sån där ”Topp tio mest lästa inlägg” som du har på högerkanten här på din sida?

  1. Simon:
   Gå in på Utseende (alltså inne i WordPress) —> klicka på Widgets.
   Där finns många färdigfixade grejer du lätt kan lägga till på bloggen. Bara att dra dom till rätt plats. Listan jag använder heter WordPress popular posts.

 4. Visste inte riktigt vars jag skulle ställa den här frågan, så jag lämnar den här!

  Detta var en fråga som jag hittade på ett annat ställe och jag tyckte det hade funkat bra att ställa frågan till dom filmbloggarna jag följer. Om du skulle rekommendera en film, den behöver inte vara något mästerverk men bara att du tycker om den, vad skulle det vara för nån?

  Tanken är att sätta ihop en lista med filmer som man kan gå igenom om man inte vet vad man vill gå igenom för någon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.