SAW IV

En sån hardcorestart! Wiiiiihhhaaaa!

Äckligt, kolsvart, blodigt och väldigt snyggt gjort. Jigsaw är död och ska obduceras. Det sågas, stämjärnas (stämhjärnas…haha…häpp!), grötas och skärs. Läkarna gör sitt jobb och hittar nåt som är tokfel i hjärnan på Jigsaw (nähä?), nåt instoppat, nåt mekaniskt, nåt som inte borde vara där. Nåt inspelningsbart, nåt det pratas ur, nån som vill berätta att han fortfarande vill spela ett spel.

Alltså, det är nåt med den här filmen som tilltalar mig mer nu än när jag såg den förra gången. Jag tycker den känns otroligt påkostad, smartare än både tvåan och trean, bra skådespelare och klafsig nåt så in i helvete!

Filmen förlorar en del på klippningen, det hoppas friskt mellan olika scener och olika flashbacks där det förklaras hur det kommer sig att Jigsaw blev en mördare och samtidigt letar polisen Rigg efter den som följer i Jigsaws fotspår. Det känns nästan mer som en musikvideo i klipptempot än en film.

Men ändå, jag gillart. Även om det aldrig blir spännande så är det förstklassig tortyrporr och för oss som gillar sånt är det här ett smörgåsbord.

Originaltitel: Saw IV

Produktionsår: 2007

Regissör: Darren Lynn Bousman

Manus: Thomas Fenton, Marcus Dunstan och Patrick Melton

Budget: Ca 10 miljoner dollar

Bodycount: 8 döda

Mest kreativa scen: Inledningen. Ät inte något samtidigt som du ser den och ät definitivt inte kött. Det gjorde jag. Charktallrik. Orutinerat.

.

 

 

.