ÅRETS SOMMARTEMA: KEANU REEVES

Säg H E J till snubben du kommer se här på bloggen varenda måndag hela sommaren. Man säger om många skådespelare att dom ”har många ansikten” men Keanu Reeves är precis motsatsen. Keanu Reeves är skådespelaren som har ETT fejs, han ser precis likadan ut i alla filmer han är med i och ibland funkar det kanon, ibland verkligen inte alls.

Jag har redan skrivit om Point Break, Farligt begär, Ljuva november, Speed, Mycket väsen för ingenting, Pippa Lees hemliga liv, Djävulens advokat, Bram Stoker´s Dracula och Galen i kärlek. Vad man än tycker om denne man så har han varit med i många intressanta filmer och fjorton av dessa kommer dyka upp i detta tema.

Första Keanu-sommar-filmen kommer upp här på bloggen om några timmar. Kommer du hänga med mig på temat i sommar?

Här är en lista över filmerna jag skrivit om temat:

1. The Matrix (1999)
2. Huset vid sjön (2006)
3. John Wick (2014)
4. Bill & Teds galna äventyr (1989)
5. En vandring bland molnen (1995)
6. Hardball (2001)
7. A scanner darkly (2006)
8. Chain Reaction (1996)
9. Street Kings (2008)
10. Henry´s Crime (2010)
11. Constantine (2005)
12. På drift mot Idaho (1994)
13. The day the earth stood still (2008)
14. Johnny Mnemonic (1995)

9 svar på ”ÅRETS SOMMARTEMA: KEANU REEVES”

 1. Klart man hänger på! Han har ju haft sina svackor, men gjorde en strålande comeback i och med John Wick ifjol. Får man önska sig en recension av Johnny Mnemonic? 🙂

  1. Niklas:
   Klart du får önska! Jag skriver upp den på listan, det finns ju några filmer att välja mellan och bara 14 får plats 😀

  1. Steffo:
   Vad kul!!

   Det finns nog några som inte skulle hålla med dig där men jag tycker han är intressant. Och för att vara så….endimensionell…i sitt uttryckssätt får han rätt intressanta filmroller 😉

 2. Whåååt?! Otippat! Och samtidigt inte alls 🙂 jag får inte direkt lust att hoppa jämfota när jag tänker på Keanu, men du kanske kan ändra på det? Förutom de du nämnt kommer jag bara på tre filmer till han varit med i där det varit omöjligt att inte lägga märke till honom… Lycka till med temat!

 3. Roligt. Jag har råkat se fyra av hans filmer under året, så jag är helt klart entusiastisk. Han har en fantastisk förmåga att få vara med i filmer som är långt över hans kompetensnivå.

  1. Carl:
   Det är PRECIS så jag också känner. Vilka balla filmer han får vara med i trots att han kanske inte hör till dom som gick ut med högsta betyg från dramaklasserna.

 4. Ah, but of course! 😀

  Jag önskar också Johnny Mnemonic, en film som inte alls är över Keanus kompetensnivå eftersom han ska spela en maskin-människa 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.