ÅRETS SOMMARTEMA!

Förra sommaren gjorde Keanu Reeves bloggen sällskap en dag i veckan, 2014 var det James Stewart, 2013 Mads Mikkelsen, 2012 var det serietidningshjältar och 2011 var det katastroffilmer.

Idag börjar temat som kommer att ge bloggsommaren 2016 en liten guldkant och även i år är det en man inblandad MEN det är inte en skådespelare denna gång. Det är faktiskt inte ens en regissör. Det är en…

 

ta-daaaaaaa….

 

….författare!

 

Temat för sommaren 2016 är nämligen STEPHEN KING!

Klockan 10 idag kommer första filmrecensionen och sen tickar det på varje tisdag ända till sista augusti. Tretton veckor, tretton filmer som är baserade och inspirerade av Stephen Kings böcker och texter.

Jag har redan skrivit om Stand by me, The Shining, Carrie (remaken), Carrie (originalet), The running man, Den gröna milen, The Mist, Lida, JurtjyrkogårdenSleepwalkers (denna text är inte skriven av mig), Children of the corn, Cujo och 1408 men det är en produktiv man vi pratar om och det finns mycket jag har osett, många filmer jag kommer se om och faktiskt till och med en TV-serie jag ska beta av.

Välkommen att hänga med mig på resan in i världens bästa skräckförfattares hjärna. Jag undrar dessutom om han inte är bäst även om man tar bort prefixen skräck? Otroligt bra är han alldeles oavsett, frågan är om filmerna alltid matchar böckerna?

Är du redo?
Det är jag!

Här är filmerna jag skrivit om i temat:

1. The Dead Zone (1983 – Regi: David Cronenberg)
2. Tills döden skiljer oss åt (A good marriage – 2014 – Regi: Peter Askin)
3. Hjärtan i Atlantis (Hearts in Atlantis – 2001 – Regi: Scott Hicks)
4. Big Driver (2014 – Regi: Mikael Salomon)
5. Cat´s eye (1985 – Regi: Lewis Teague)
6. 11.22.63 (2016 – Regi: James Strong, John David Coles, James Franco, James Kent, Kevin Macdonald och Fred Toye)
7. Christine (1983 – Regi: John Carpenter)
8. Köplust (Needful things – 1993 – Regi: Fraser C. Heston)
9. Cell (2016 – Regi: Tod Williams)
10. Gräsklipparmannen (1992 – The lawnmower man – Regi: Brett Leonard)
11. Sömngångare (1992 – Sleepwalkers – Regi: Mick Garris)
12. Sommardåd (1998 – Apt pupil – Regi: Bryan Singer)
13. Nyckeln till frihet (1994 – The Shawshank Redemption – Regi: Frank Darabont)

7 svar på ”ÅRETS SOMMARTEMA!”

  1. Ett tema som faktiskt passerat min hjärna en gång i tiden men jag släppte det av olika skäl men ska bli intressant att följa 😀 Kul val.

  2. Härligt tema. Jag är på. Jag körde ett eget tema för några år sen där jag kollade igenom filmer baserade på Kings originalmanus, dvs manus som ej var baserade på böcker. Min bestämda åsikt är att King inte ska skriva filmmanus.

    1. Jojjenito:
      Haha, vi ska se om jag kommer fram till nåt liknande eller om dom flesta filmer jag tar mig igenom är baserade på hans böcker 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.