Kritikerveckan på MovieZine – och jag är med!

När filmsajten MovieZine drar igång något dom kallar Kritikerveckan och jag blir tillfrågad om att vara en av åtta utvalda filmrecensenter som ska intervjuas blir jag givetvis jätteglad. Ja faktiskt, det känns verkligen stort. När jag sen ser vilka dom andra sju är svartnar det för ögonen. Jag får svindelkänsla i magen, lite som den där gången när jag åkte Fritt fall på Grönan och var gravid. Det är helt freaking insane! Vilket gäng – och jag är med!

Precis som den där gången på Grönan när jag tyckte att det var en kanonidé att hålla in magen så att biljettkontrollanten inte skulle märka att jag hade en liten filur därinne och stoppa mig från det roliga, precis så känns det nu. Som att jag ska bli påkommen, som om den där Jante-jäveln som jag envist försöker springa ifrån plötsligt har inhalerat ryssfemmor och nästan är ikapp. Som att hen böjer sig framåt och flåsande trycker sin stora svettiga hand på min axel och väser: ”Vem fan tror du att du är, du kan väl förihelvete inte skriva om film!”. Men jo, det kan jag. Jag kan visst. Och jag är med i Kritikerveckan och jag är svinglad. Så det så.

Nu är veckan slut och här är alla intervjuade filmkritiker. Klicka gärna in och läs, det bjuds på en hel del intressanta tankar och reflektioner om det här med att recensera film.

Fredrik Strage

Emma Gray Munthe

C-G Karlsson

Jag

Hynek Pallas

Miranda Sigander

Hans Wiklund

Setareh Yousefi

Nils Petter Sundgren