Fredagsfemman #165 – Filmiska TV-tips i påsk

5. The tale of Despereaux

Precis NU när denna bloggpost kommer upp, alltså kl 06:00, börjar denna film på TV3. Upp, upp! Så slå på TV:n, duka fram lite frulle, det är långfredag, kom igen! Den är svinmysig, handlar om en mus med jättestora öron! Recension finns här.

.

.

.

4. Handen som gungar vaggan

Ikväll kl 01:00 psykar Rebecca DeMornay loss totalt på Kanal 5. Minns du den, minns du hur ruggig hon var? Det där med barnvakter alltså…..huuuua.

.

.

.

3. Mystic River

Sean Penn, Kevin Bacon och Tim Robbins i en film av Clint Eastwood efter en roman av Denis Lehane. Gubbigt så det förslår men gubbigt på ett bra sätt. Mörkt och spännande. Påskafton kl 00:05 på Kanal 5. Recensionen hittar du här.

.

.

.

2. Sommaren med Göran

Jag tror inte att det bara är jag som börjar längta rätt rejält efter sommaren nu. Imorgon kl 20:00 på Kanal 7 kan du få en försmak av den ljusa årstiden genom Görans (Peter Magnusson) ögon. Roligt, lättsamt och mysigt och det kan vara den enda filmen i världshistorien som prickade mer rätt med en Björn Skifs-låt i soundtracket än vad Guardians of the Galaxy gjorde. Recensionen finns här.

.

.

.

1. Dagboken (The Notebook)

Nu är det som så att för dom flesta av oss väntar en lång ledig fyradagarshelg. Det är fint och skönt på alla sätt. Men det vore väl själva fan om vi bara satt på våra rumpor, käkade chokladkaniner, kokta ägg och mådde bra? Det måste väl ändå till lite bitterljuvt kärleksdrama för att allt ska bli totalmaxat? Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner och Gena Rowlands knackar på på Påskafton, kl 23:50 på TV4. Recensionen finns här.

.

.

TV-tips: Angels in America

Imorgon kväll börjar serien Angels in America visas på SVT.

Jag skrev om serien här och jag tycker själv att det är ett gäng väldigt sevärda, tänkvärda och mänskliga timmar i all sin tragik.

Torsdag 28 juli i SVT1 kl 22:25.

Inga reklamavbrott.

Ett litet tips bara.