A DEADLY ADOPTION

Bland det smartaste som finns är castingmänniskor som vågar välja ”fel” skådisar i ”rätt” roller. Som när vanligtvis allvarsamma, teaterutbildade Stora Skådespelare får visa komisk tajming eller motsatsen, som här, när skådespelare som mest gör komedier ska spela allvarliga roller.

Will Farrell och Kristen Wiig har alltså huvudrollerna i A Deadly Adoption, TV-filmen som får svensk premiär på Kanal 5 ikväll bara en dryg vecka efter världspremiären. Dom spelar paret Robert och Sarah Benson som när filmen börjar ser fram emot att bli föräldrar till barn nummer två men det inträffar en olycka och dom förlorar barnet. Längtan efter ännu ett barn försvinner dock inte och fem år senare verkar det som att denna önskan kommer förvandlas till verklighet med hjälp av gravida Bridget (Jessica Lowndes).

På pappret och på förhand tyckte jag filmen kändes spännande, både vad gäller själva historien och Farrell/Wiig i huvudrollerna. Nu med facit i hand skulle jag vilja ta ett snack med manusförfattaren Andrew Steele. Okej att även han hittills varit mer inriktad på att skriva roliga grejer än drama men killen kan väl inte ha bott under en sten dom senaste tjugo åren? Han måste (väl?) ha sett någon film i samma genre som denna förut eller är detta kanske inte tänkt som en ”vanlig film” utan en….parodi?

Mycket av filmen känns nämligen som just en parodi i mina ögon där jag inte vet om skådisarna ska brista ut i blooper-skratt eller kunna hålla sig tills scenen är färdigspelad. Och alla dom där trötta klyschorna om den Amerikanska Familjen, mamman som pysslar med ekologisk bakning och egen honung går självklart klädd i snickarbyxor 24/7, mannen har beiga byxor, pratar sakta och är The Great Provider och den unga sexiga Bridget gör självklar entré vid familjens frukostbord iklädd rosa negligé i barnstorlek där brösten är på väg att ploppa ut. Det finns tio, tjugo punkter till jag skulle kunna ta upp men jag vill inte spoila handlingen. Du får helt enkelt se efter själv.

Så mitt tips för en trevlig filmstund ikväll är: sänk förväntningarna. Mitt betyg höjs till en tvåa på grund av Kristen Wiig. Hon är – precis som alltid – grym men att hon ska rädda det här på egen hand kan man inte begära, det är en alldeles för stor kostym att fylla.

Ikväll kl 21.oo visas dagens film på Kanal5. Mer info här.

8 svar på ”A DEADLY ADOPTION”

 1. Faktum är, har jag läst mig till, att det SKA vara just en parodi på kanalens (Lifetime) sätt att göra draman. Det är något 25-årsjubileum för kanalen tror jag…och då skojar man uppenbarligen lite med sig själva… 🙂

  1. Steffo:
   Men….om man gör en parodi som är så pass luddig att man måste ha läst om filmen på förhand alternativt sett trailern och insett detta helt på egen hand – är den inte lite misslyckad då?

   Jag som såg filmen med helt öppna ögon utan att veta NÅT greppade alltså inte detta. Antagligen hade jag sett/bedömt filmen annorlunda om jag hade VETAT innan det jag vet nu men det retar mig att man måste se en innehållsförteckning för att veta exakt vad man äter.

 2. Tror inte alls denna är menad som en parodi. Lifetime själva benämner den som thriller/drama. Tror parodi delen kommer ifrån att den avslöjades den 1 april då den va menad som en hemlighet ända fram till premiären. När den avslöjades så ville Farrell och Wiig att den aldrig skulle visas, då man misslyckades att hålla den hemlig. Så parodi… Nope!

 3. Som jag förstår det så är filmen en hyllning till Lifetime som hade ett jubileum. Ferrell och Wiig har tydligen ett gemensamt intresse i detta fenomen (oavsett om de skrattar åt de usla tv-filmerna som produceras av kanalen eller om de på riktigt gillar dem). Filmen spelas ju rakt av straight och man har fått med alla ingredienser en ordentlig Lifetimerulle ska ha. Det finns några få små stunder då i alla fall jag drar på smilgroparna, men det är varken Wiigs eller Ferrells förtjänst utan snarare manus och produktion. Det är flera personer från SNL inblandade i produktionen så det kanske har fnissats lite i kulisserna, men byt ut Wiig och Ferrell och detta är typ som vilken Lifetimerulle som helst. FÖRUTOM den för låååånga glada dansen på slutet hahahaha! 🙂

   1. Vrångmannen:
    Den långa dansscenen på slutet var den som fick mig att tro på parodikänslan ordentligt men fram tills dess är det bra luddigt alltså.

    Jag läste The Guardian-texten och njaaaa jag vet inte det ja, ”SUPERB spoof?” 😉

    1. Exakt! Om det är en spoof så är den ju inte speciellt lyckad alls och är det en hyllning så är det ju i allafall vilken Lifetimerulle som helst och det enda skämtet är att sätta Ferrell och Wiig i huvudrollerna istället för okända tv-skådisar 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.