Stephen King-tisdag: BIG DRIVER (2014)

28 juni, 2016

Precis som Tills döden skiljer oss åt så är dagens film baserad på en av novellerna i Stephen Kings bok ”Full Dark, no stars” och utan att ha läst den kan jag drista mig till att säga att Big Driver inte är en av hans bättre noveller. I vilket fall är det en redigt usel adaption och det märks att den är gjord som en TV-film.

Det som gjorde att mina ögon drogs till filmen var – förutom att den passade in i temat – dom tre kvinnliga skådespelarna: Maria Bello, Olympia Dukakis och I love rock´n´roll-rockarn Joan Jett! Skön kombo va? Rätt otippad, eller hur?

Var dom bra då? Nej. Inte alls faktiskt. Inte ens Maria Bello som normalt sett alltid levererar på högsta nivå. Till deras försvar ska dock sägas att dom har noll och ingenting att jobba med, det är ett riktigt skruttmanus.

Maria Bello spelar författaren Tess Thorne som är inbjuden till ett bibliotek för att prata om sina böcker. När det är dags att gå hem får hon ett råd av bibliotikarien att undvika en viss väg hem och hon lyssnar, ställer in GPS:en på en annan väg och åker. Halvvägs hem kör hon över spikförsett virke som ligger mitt på vägen och får givetvis punka och såklart är hon i ingen-mobiltäckning-outbacken med endast en nedgången mack som sällskap.

Filmen bjuder inte på några som helst överraskningar eftersom Tess givetvis får hjälp (haha, nääää) av en tjock (haha, nääää) hillbilly (haha, nääää) och man behöver inte vara Einstein för att fatta att han det var han som lagt virket på vägen (näääää?!?), att han inte vill henne gott (haha, vaaaaa??) och att han kommer våldta henne vid första bästa tidpunkt (näääää, inte va? Joooo…). Det ENDA lilla som förvånar mig med filmen är att GPS:en kan prata, alltså föra en konversation, svara på tilltal och komma med egna funderingar. Detta verkar dock inte få Tess att höja på ögonbrynen…..?

Filmen är dum, trist och helt meningslös men inte dum, trist och meningslös att jag blir nyfiken på att läsa novellen för att se om den är bättre.

 

 

.

Nya Stephen King-tag nästa tisdag!

{ 4 comments… read them below or add one }

Sofia juni 28, 2016 kl. 08:20

I just den samlingen var Big Driver min favorit, så SÅ dålig tror jag inte att den är. Skyller snarare på manus i så fall, en historia som kanske var lite väl ”enkel” att föra över på film?

https://bilderord.wordpress.com/2014/08/24/full-dark-no-stars-2010/

Svara

Fiffi juni 29, 2016 kl. 08:14

Sofia:
Du har nog rätt där, den är antagligen för ”enkel”. Jag kan förstå att den är mycket bättre i skrift för på film blev det mest…banalt.

Svara

filmitch juni 28, 2016 kl. 22:25

Novellen är helt ok filmen har jag inte sett och den lockar inte värst

Svara

Fiffi juni 29, 2016 kl. 08:15

filmitch:
Den kan du skippa såtillvida att du inte väljer mellan att se filmen och att sova på glödande kol i en bur med kackerlackor.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: