Skräckfilmssöndag: BLOOD & CHOCOLATE (2007)

24 juni, 2018

Tillhör du dom som tokgillar Twilight-filmerna och samtidigt har en faiblesse för det lite läskiga? Se Blood & Chocolate. Alla vi andra kan med fördel hålla oss låååångt borta från detta skräp.

Det finns ingenting av värde att skriva om själva filmen annat än att Olivier Martinez och Hugh Dancy i rollistan inte hjälper det allra minsta för att känna att man står ut under filmens gång. Den kvinnliga huvudrollen spelas av Agnes Bruckner och hon känns som en beige kopia av Kristen Stewarts Twilight-Bella. Suck alltså.

Kanske är det regissören Katja von Garnier som är den mest intressanta i den här soppan. Efter att i många många år gjort filmer med kvinnor i huvudrollerna (på lite olika sätt i lite olika genres) är hon på g att göra en sci-fi-katastrofrulle med Samuel L Jackson som handlar om att rädda planeten innan gravitationskraften försvinner. Inversion är titeln. Låter inte helt offside i mina öron. Blood & Chocolate är dock något helt annat, den får rött kort och avstängning under resten av temat.

Blir du sugen så finns filmen att se på Viaplay. Nästa söndag kommer förhoppningsvis en text om en bättre film.

{ 3 comments… read them below or add one }

Sofia juni 24, 2018 kl. 13:09

Men jag måste ju få veta — VAR kommer chokladen in?!

Svara

Fiffi juni 24, 2018 kl. 14:00

Sofia:
Det är oklart för mig. Här kommer en länk till plotten (inkl spoilers), om du vill läsa och om du kommer fram till något smart får du gärna återkomma 😉

https://en.wikipedia.org/wiki/Blood_%26_Chocolate_(film)

Svara

Sofia juni 26, 2018 kl. 20:18

Well, I’m stumped!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: