BURN AFTER READING

CIA-agenten Osbourne Cox (John Malkovich) får sparken. Han skriver sina memoarer som på nåt underligt sätt hamnar i händerna på gym-nissen Chad (Brad Pitt).

Linda (Frances McDormand) är gift med Osbourne, kompanjon med gym-nissen Chad och är otrogen med Harry (George Clooney) som jobbar på finansdepartementet. Harry är en riktigt hemlig kille som har mycket skumt på gång hemma i källaren.

Linda tycker att hon är ful och vill gärna plastikoperera sig, men har inte råd. CIA-agentens memoarer känns som nyckeln till Lindas framgång och Chad får för sig att han ska sälja memoarerna till ryssarna för att kunna bekosta Lindas operationer.

Det är folk hit och folk dit, det nätdejtas och mördas och slåss och har sig. Det är en riktig jävla soppa helt enkelt.

Ja, Burn after reading är som en köttsoppa full med andra klassens köttbitar som inte ens är kött, det är bara fettbitar som knakar när man tuggar.
Det här är beviset för mig att även solen har fläckar. Bröderna Coen har gjort kalasfilmer som Fargo och No country for old men och en hel del mellanklassfilmer men inte något som är i närheten så dåligt som det här.

Trailern gjorde mig jättesugen. Filmen gjorde mig mätt efter 20 minuter.

(och då är jag snäll)

6 svar på ”BURN AFTER READING”

  1. Kan dessvärre inte hålla med dig – just när spådespelaress som Malkovich går bnanas och är konstant pissförbannad, Pitt har noll pommes frites i kartongen och Cloney har smak för laminatgolv och avancerade sexleksaker – men aldrig avfyrat sitt vapen – då kiknar jag. Har sett rullen tre gånger – ser den gärna igen.

  2. Nemo:
    Har inte sett den men nu har jag kollat upp den och JA jag ska se – och recensera – den så fort jag bara kan. Typ efter OS ;D

  3. Håller med dig Fiffi, det är knappt man kan tro att filmen kommer från samma kreativa hjärnor som Big Lebowski. Den kom liksom aldrig riktigt igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.