CAPTAIN MARVEL

Captain Marvel dyker upp som Marvels räddande ängel när som – eventuellt lika förvånade som oss filmtittare – märkte vilken hit det blev med DC´s Wonder Woman. För visst är Captain Marvel/Carol/Vers i Brie Larsons tappning en wonderwoman så god som någon, hon är så väldigt bra i den här rollen att jag klappar händerna inombords som en solcellsdriven duracellkanin i Gobiöknen. Ändå satt jag och tänkte på annat under delar av filmen. Hur kommer det sig?

Captain Marvel är en drygt två timmar lång CGI-fest och tack gode gud att vi slipper den där evighetslånga slutfajten som vi blivit så ofrivilligt bortskämda med i varenda superhjältefilm som existerar. Ändå, trots detta, så är det en hel del slåss-scener som gör mig jättetrött. Dom ger mig ingenting. Sån tur att andra delar av filmen ger mig desto mer. Som kemin mellan Nick Fury (Samuel L. Jackson) och Carol (Larson), som det faktum att filmen utspelar sig 1995 med allt vad det innebär av musik och videobutiker, som det där att historien faktiskt betyder något, att det finns stakes, att Carol är supervanlig samtidigt som hon är supercool hjälte. Det finns mycket att tycka om.

När eftertexterna rullar och jag väntar på dom två extrascenerna känner jag att det är en tre-plus-film jag precis sett. En rätt stark trea men ändå en trea. Precis som Wonder Woman, den filmen stannade också på en stabil trea även om Gal Gadot är en diamant. Det kan inte nog skrivas hur BRA Brie Larson är och vilken närvaro hon har på vita duken, det är häftigt. Hon gör mig glad. Filmen också, även om eftersmaken ändå blir litegranna mellanmjölk.

Här finns min lista med korta recensioner och betyg på alla filmerna i Marvel Cinematic Universe. Är det bara en kvar nu? Kan det vara så?

4 svar på ”CAPTAIN MARVEL”

  1. Bara en kvar? LOL, nja så blir det väl ändå inte…Först har vi Avengers: Endgame i vår, och sedan startar Phase Four i sommar med Spider-Man: Far from home.

    Trevligt att du gillade Brie Larson såpass mycket i denna film! För mig var hon den svaga länken i en för övrigt bra film. Hon lyste mycket klarare som Carol än som Captain Marvel, och hon är inte i närheten av Gal Gadot i utstrålning som superhjältinna. Men jag hoppas att det blir ändring på det i nästa film… 🙂

    Jag gav den en stark trea. Min revy:
    http://fripp21.blogspot.com/2019/03/captain-marvel-2019.html

  2. Jag kände ingen större längtan efter att tänka på annat men tycker fortfarande att det är en klar 3/5-film. Både Gal och Brie levererar mer till sina filmer än de egentligen förtjänar

  3. Nyss hemmkommen från titten 6/10. Brie var bäst men ngn Gal Gadot är hon inte, historien si så där lagom engagerande – fanns ett och annat som irriterade mig serienörd som jag är men det var åtminstone inte i The Mandarin klass. 6/10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.